DOUGLAS KRAALDELEN

Douglas kraaldelen worden veel gebruikt voor wandafwerking, lambrisering, deuren of als houten dakbeschot. Je creëert er een karakteristieke uitstraling mee, met dat typische vleugje Scandinavië. De houten delen die we verkopen bij Eikenhouthandel zijn licht en sterk, makkelijk te bewerken en eenvoudig over te schilderen. Zeker voor wat kleur- en materiaalcontrast zijn kraaldelen de oplossing!


Weergave:
 


Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Douglas Kraaldeel 18x130mm

Douglas kraaldeel met een werkende afmeting van 18x130mm. De plank is geschaafd en gedroogd 18%KD. Geschikt voor dak- en wandbekleding.

10,70

TERUG VAN WEGGEWEEST

Misschien vraagt u zich af of douglas kraaldelen nog wel van deze tijd zijn. Want eerlijk gezegd kennen we de houten schrootjes vaak nog van de woningen van onze grootouders. Bij een renovatie van deze woningen staat het verwijderen van de kraaldelen meestal hoog op de agenda. Schroten - ofwel rabatdelen - werden dan ook in de jaren 70 veel toegepast. Toch maakt deze houttoepassing nu steeds meer een comeback. Een glad gestuukte wand kan al snel wat saai zijn en na een lange periode van strak en wit, is er weer meer ruimte voor warmte en natuurlijke materialen in onze huizen. Het persoonlijk maken van je huis wordt steeds belangrijker, dat zien we ook wel aan de grote hoeveelheid woon- en klusprogramma’s op tv.
 

KRAALDELEN VOOR VARIATIE

U plaatst de kraaldelen naast elkaar en de variatie zit hem in de afwerking van de randen. Zo kunt u de sfeer van het eindresultaat beïnvloeden en kiezen voor bijvoorbeeld rustiek of modern landelijk. Met kraaldelen kan dit allemaal, de mogelijkheden zijn eindeloos! Het ligt voor de hand om de delen horizontaal op de wand aan te brengen. Zo verbreedt u optisch de ruimte. Heeft u een kamer van standaard 260 centimeter hoog? Dan kunt u de ruimte hoger laten lijken door het hout verticaal te plaatsen.
 

SNEL AAN DE SLAG

Bij Eikenhouthandel verkopen we douglas kraaldelen geschaafd/geploegd met kraal in een werkende maat van 130 mm, droog 18%. De dikte van de houten delen die we op voorraad verkopen is 18 mm, breedte 130 mm en lengte 4000 mm. We leveren aan huis of u kunt uw bestelling op komen halen bij ons magazijn. Zo kunt u snel aan de slag met uw klus! Een saaie wand omtoveren naar een stoere, warme wand met karakter zal hiermee zeker lukken! Door de houten delen aan te brengen op uw muren is dit effect al snel gemaakt. Maak het af met een mooie white of greywash zodat de structuur van het hout zichtbaar blijft en u zult aangenaam verrast zijn van de metamorfose!


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.