Composiet

Resultaat 1–12 van de 18 resultaten wordt getoond

Filter

Composiet

Deze duurzame planken gaan wel 25 jaar mee! Hout-kunststof composiet (WPC) is een milieuvriendelijk alternatief voor gewoon hout, de planken zijn 100% recyclebaar. Composiet planken zijn van bewezen hoge, duurzame kwaliteit en onderhouds- en splintervrij. Ze zijn te bewerken met een normale houtbewerkingsmachines en net zo eenvoudig te verwerken als gewoon hout. Ook zijn de planken eenvoudig te monteren met de start- en tussenclips.

Montage

Monteer de onderliggers op een goed dragende, vlakke ondergrond. Houd rekening met 1 a 2 % afloop voor een goede afwatering. Je begint met een startclip, op iedere regel. Plaats de eerste vlonderplank. Monteer nu een tussenclip op elke regel achter de vlonderplank. Vervolgens bouw je het terras eenvoudig af.

Met behulp van speciale bevestigingsclips kun je de planken bijna onzichtbaar op de onderconstructie monteren. Bij het leggen met de bijhorende clips dient de tussenafstand van de onderliggers bij de planken 30-40 cm te zijn. Let er bij het leggen op dat de kopse kanten van de vlonderplanken nooit tegen elkaar aan gelegd kunnen worden. Voor de kopse kanten geldt een tussenruimte van 10 mm. Voor de ruimte tussen de planken i.v.m. de tussenclips wordt 2 mm aangehouden.

Werking en kleur
Houd er in alle gevallen rekening mee dat WPC onder invloed van temperatuur in lengte en breedte richting kan uitzetten of krimpen circa 2 mm per meter.
Licht kleurverschil kan voorkomen, mix de planken eerst voor het leggen om een natuurlijke uitstraling te creëren. Bij een nieuwe levering in een later stadium is er de kans dat de kleur van de nieuwe planken licht kan afwijken van de planken die eerder zijn geleverd. UV straling zorgt er voor dat het composiet iets lichter van kleur wordt.