EIKEN SPONNINGPLANKEN VOOR RUSTIEKE UITSTRALING

Dubbel lip profiel is een type houten gevelbekleding die gebruikt wordt voor vloeren, dakbeschot en wanden. Dit profiel wordt ook wel sponningplank of halfhouts verbinding genoemd. Kies voor de sponningplanken in eikenhout voor een rustieke uitstraling. De eiken sponningplank hebben we in de afmetingen 20 x 170 x 2000 mm en x 2500 mm, allebei met de zichtzijde fijnbezaagd. Sponningplanken zijn ideaal voor het maken van deuren, panelen, dakbeschot, lambrisering of ander timmerwerk, bekijk snel het aanbod in onze webshop!


Weergave:
 


Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Eiken sponningplank 20x170mm | Gedroogd

Deze sponningplanken worden gebruikt als dakbeschot. De delen zijn geschaafd, en krijgen als extra bewerking een fijnbezaagde zichtzijde....

18,80

Dit eiken sponningdeel 2-zijdig betreft onbehandeld en kunstmatig gedroogd (KD 12%) rustiek eikenhout, 4 zijdig machinaal geschaafd met een fijn bezaagde zichtzijde.   

Onbehandeld eikenhout.


Onbehandeld eiken is erg populair als (zichtbaar) constructiehout, zowel voor binnen als voor buiten. Eikenhout heeft een duurzaamheidsklasse 2. Dit houdt in dat onbehandeld eikenhout een levensduur heeft van 20 tot 25 jaar. Onbehandeld eikenhout is geschikt voor buitenplaatsing en een populaire tuinhoutsoort. In het geval onbehandeld eikenhout buiten verwerkt wordt verkleurt het hout naar verloop van tijd naar een grijze tint. De vergrijzing van het eikenhout is niet van invloed op de levensduur. Veel voorkomende toepassingen van onbehandeld eikenhout in het geval van buitenplaatsing; tuinhuisjes, (luxe) overkappingen, schuren en bijgebouwen, pergola's, schuttingen en gevelbekleding, terrassen en vlonders, poorten en hekwerken.