filter_list

Filter

Douglas-hout

Goedkoop Douglas hout van hoge kwaliteit koopt u bij Eikenhouthandel. Douglas hout is sterk, duurzaam en heeft een prachtige, warme uitstraling. U kunt bij ons terecht voor balken, planken en palen van Douglas hout.

  • Douglas hout van Europese bodem
  • De hoogste kwaliteit gegarandeerd
  • Levering streven wij binnen 10 werkdagen
Voor vragen over ons eikenhout kunt u contact met ons opnemen via 06 156 35 239. Het is ook mogelijk om direct een offerte aan te vragen.


Europees Douglas hout

Douglas hout is een naaldhoutsoort afkomstig uit Europa die van nature een hoge duurzaamheid klasse heeft. Naarmate de tijd word douglas hout steeds sterker, dit komt vanwege de hoeveelheid hars die zich in het hout bevindt. Douglas hout is op vele manieren toepasbaar, het is tegenwoordig ook een steeds vaker voorkomend materiaal voor constructies.

Deze houtsoort is nog niet zo bekend als Eiken, Vuren, Grenen of andere hardhout. Terwijl de prijsklasse net iets boven die van vurenhout ligt. Douglas hout is afkomstig van de douglasspar die vrijwel in veel berggebieden in Europa te vinden is. Sinds een aantal jaar is de bekendheid en daardoor de vraag naar douglashout flink gestegen, daarom proberen wij een zo breed mogelijk assortiment aan te bieden.

Duurzaamheid Douglas hout

Douglas hout is van zichzelf al onbehandeld een duurzame houtsoort. De houtsoort valt in duurzaamheidsklasse III, dat betekent dat het 10-15 jaar onbehandeld meegaat. Vanwege de onbehandelde hoge duurzaamheid is douglas hout een veel milieuvriendelijkere oplossing dan geïmpregneerd vuren, tevens is onbehandeld douglas hout goedkoper dan behandeld vuren. In de afgelopen decennia is in bosgebieden van Europa is in grote hoeveelheid Douglassparren geplant. Alleen in Frankrijk zelf groeit er jaarlijk meer dan 1 miljoen kuub douglas aan.

Eigenschappen Douglas hout

✓ Een van de hardste Europese naaldhoutsoort
✓ Naar verloop van tijd word het hout onwijs sterk
✓ Makkelijk te bewerken 
✓ Levensduur 10-15 jaar - onbehandeld 
✓ Kleur Douglas hout - Kern, roodbruin - Spinthout, geel
✓ Douglas hout vergrijst 
✓ Grote overbruggingen maken
✓ Uitstekend hout om buiten meubilair te maken

Toepassingen Douglas hout

Douglas hout heeft een zeer hoge sterkte en stabiliteit en daarom ideaal toepasbaar als paal/staander in uw constructie. Het douglas heeft als eigenschap een rood-bruine kleur. Door de schitterende vlam-structuur in het douglashout geeft het ook een lekkere warme uitstraling. Onbehandeld gaat het hout 10-15 jaar mee, terwijl het hout maar net boven de prijsklasse van vuren ligt. Het hout wordt veel gebruikt buitenshuis voor constructies van veranda's, pergola's, vlonders, meubels, schuren, schuttingen, carports, overkappingen en nog een hoop meer. 
Binnenshuis word het gebruikt voor: vloeren, wand/plafond bekleding, afwerking en meubilair.

Prijs van Douglas hout 

Eikenhouthandel heeft het voordeligste Douglas hout in Nederland. U kunt via onze webshop eenvoudig een bestelling plaatsen voor douglas hout. Vervolgens wordt uw bestelling op een gewenst adres geleverd. Wel zo handig! Doordat ons assortiment erg groot en uitgebreid is, vindt u altijd wel geschikt hout bij ons. Naast de houtsoorten leveren we ook de bijhorende accessoires, zoals spijkers, schroeven, verf en meer. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor prefab betonpoeren om zo de fundering van uw constructie snel te plaatsen. Bij Eikenhouthandel heeft u altijd profijt van onder andere de volgende voordelen:

  • Een groot en uitgebreid assortiment;
  • De beste kwaliteit;
  • Mogelijkheid tot zakelijk afnemen;
  • Douglas hout binnen 10 werkdagen geleverd;
  • Boven €1000,- gratis verzending;
  • Uitstekende service.

Wilt u douglas hout bestellen?

Eikenhouthandel is gespecialiseerd in eikenhout en douglas hout. We vinden het belangrijk dat ons hout de hoogste houtwaarde heeft. Daarom worden alle producten ook behandeld, zodat de levensduur optimaal is. Daarnaast vinden we duurzaamheid cruciaal. Het hout uit ons assortiment komt uit Europese zagerijen. Plaats vandaag nog een bestelling!
Bestel direct douglas hout of eikenhout online van onze webshop, nergens vindt u zulke prijzen. Wij hebben diverse keuzes uit douglas hout:

Bezorging

De bezorgkosten in Nederland: Wij hanteren de volgende verzendkosten gebaseerd op grote totaal orderbedrag. 
Orderbedrag:

Orderbedrag Bezorgkosten (binnen Nederland)
€ 0,- tot € 1000,- € 85,-
va. € 1001,-  GRATIS VERZENDING

Deze bedragen zijn inclusief 21% BTW

Contact met Eikenhouthandel

Heeft u nog vragen omtrent het douglas hout of over iets anders? Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken door te bellen naar 06 156 35 239 of door te mailen naar info@eikenhouthandel.nl. Het is ook mogelijk om vrijblijvend een offerte op te vragen. Wij staan voor u klaar!


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.