Douglas sponningplanken

Enig resultaat

Filter

Voordelen van Eikenhouthandel.nl

Wilt u alleen de beste Douglas sponningplanken kopen en uw houtconstructie prachtig afwerken? Bekijk dan ons aanbod. De planken zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Oost-Europa. Bestel uw benodigde producten snel in onze webshop en profiteer nu van de beste voordelen:

 • Duurzaam hout van de hoogste kwaliteit
 • Planken op maat nodig? Ontvang een offerte binnen 1 dag
 • Levering binnen 1-15 werkdagen
 • Makkelijk te bereiken via WhatsApp

Wat zijn sponningplanken?

Sponningplanken zijn houten planken met een halfhoutverbinding die uitermate geschikt zijn om volledig dichte wanden te maken. Ze worden vooral gebruikt voor het realiseren van de volgende houtconstructies:

 • Prachtige schuttingdeuren
 • Dichte schuttingen zonder doorkijk
 • Waterdicht dakbeschot

Douglas sponningplanken: makkelijk te monteren

Douglas sponningplanken herkent u meteen aan de lippen aan beide lange zijden. Hiermee legt u ze heel eenvoudig in elkaar voor een snelle montage. Ook ontstaan er op deze manier geen kieren.

Tijdens de montage is het goed om rekening te houden met de werking van het hout. Leg de planken dus niet te dicht tegen elkaar aan, want in de zomer zal het hout gaan uitzetten. Door iedere sponningplank met een beetje speling te monteren, heeft uw schutting, deur of dakbeschot ruimte om te werken.

Kenmerkende eigenschappen van onze planken

De voorzijden van onze sponningplanken zijn scherpkantig fijn bezaagd – de natuurlijke toplaag is goed te zien – en aan de achterzijde zijn ze geschaafd.

Doordat de sponningplanken vervaardigd zijn van Douglashout uit verantwoord beheerde bossen in Oost-Europa, hebben ze de volgende kenmerkende eigenschappen:

 • Enorm duurzaam
 • Heel veerkrachtig en stevig
 • Nette uitstraling
 • Warme oranjerode kleur

Sponningplanken zijn geschikt om allerlei soorten timmerwerk te realiseren, zoals schuttingdeuren, gevelbekleding en tuinhuiswanden. Iedere plank is uniek en heeft een natuurlijk houtmotief dat door velen geliefd is. Zo ziet u meteen dat onze Douglas sponningplanken natuurlijke producten zijn van uitstekende Europese kwaliteit.

Sponningplanken van Douglas: verkrijgbaar in meerdere lengtes

We hebben in ons aanbod Douglas sponningplanken in allerlei lengtes:

Afmetingen Afwerkingen
Douglas sponningplank 18x180x2500 mm Scherpkantig fijn bezaagd, achterzijde geschaafd
Douglas sponningplank 18x180x3000 mm Scherpkantig fijn bezaagd, achterzijde geschaafd
Douglas sponningplank 18x180x4000 mm Scherpkantig fijn bezaagd, achterzijde geschaafd
Douglas sponningplank 18x180x5000 mm Scherpkantig fijn bezaagd, achterzijde geschaafd

Veelgestelde vragen Douglas sponningplanken

Waarmee kan ik Douglas sponningplanken het beste behandelen?

Waar u de planken het beste mee kunt behandelen, hangt volledig af van uw wensen. Wilt u de natuurlijke houtkleur van de planken behouden, dan kiest u het beste voor een transparante beits.

Wilt u de schutting of wanden van uw Douglas overkapping een neutrale kleur geven? Ga dan voor een grijze of zwarte beits. Als u een kleurrijk eindresultaat wenst, kies er dan voor om het hout eerst te impregneren en vervolgens te verven in de kleur van uw keuze.

Levert Eikenhouthandel.nl sponningplanken op maat?

Bij Eikenhouthandel.nl vindt u Douglas sponningplanken in de volgende standaardlengtes: 250 cm, 300 cm, 400 cm en 500 cm. Staat uw benodigde lengte er niet tussen, geef dit dan aan ons door. Voor een prijsopgave kunt u uw gewenste afmetingen/ideeën doorsturen via de mail of het contactformulier.

Wat is de levensduur van onbehandelde sponningplanken?

Douglashout is een duurzame houtsoort en wint steeds meer aan populariteit onder onze particuliere en zakelijke klanten. Onbehandelde Douglas sponningplanken hebben een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar. U verlengt de levensduur door het hout te behandelen.

Douglas sponningplanken kopen bij Eikenhouthandel.nl

Douglas sponningplanken bestelt u heel eenvoudig in de gewenste lengte bij Eikenhouthandel.nl. U ontvangt uw bestelling al binnen 1-15 werkdagen op locatie.

Wilt u de planken liever zelf afhalen? Maak dan een afspraak. Op de afgesproken datum liggen uw bestelde producten klaar om direct ingeladen te kunnen worden. U vindt ons magazijn aan de Emmikhovensestraat 8 in Waalwijk.

Vragen? Neem contact op

Heeft u nog een vraag of wilt u advies ontvangen van onze houtexperts? U kunt ons altijd makkelijk bereiken via 06-156 35 239 of info@eikenhouthandel.nl. We helpen u graag!


Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239

Vestiging en openingstijden

Particulier
vrijdag 8:30 – 12:00 | 13:00 – 17:00
Zaterdag: 08:30 – 13:00 uur
Zakelijk
Ma – Vr: 8:30 – 17:00 uur
Zaterdag: 8:30 – 13:00 uur