Douglas zweeds rabat

Toont alle 2 resultaten

Filter

Wilt u Douglas Zweeds rabat van de beste kwaliteit bestellen? Koop uw planken dan bij Eikenhouthandel.nl in de natuurlijke kleur of afgewerkt met zwarte beits. De rabatdelen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes voor ieder soort project. Bekijk ons selecte aanbod en profiteer van de snelle bezorging in Nederland en België.

 • Duurzaam hout van Europese zagerijen
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Snel en veilig betalen via iDEAL
 • Vanaf € 1.500,- gratis verzending
 • Makkelijk te bereiken via WhatsApp

Kenmerken van Douglas rabatdelen

Douglas is een houtsoort met veel kenmerkende eigenschappen. Deze eigenschappen maken Douglas Zweeds rabat enorm duurzaam en een populaire houtsoort voor buitenprojecten:

 • Uitstraling: Douglas hout heeft een kenmerkende gele of roodbruine kleur die sfeer geeft aan uw tuin. Zonder een behandeling met beits, verf of olie verkleurt het hout uiteindelijk naar een blauwgrijze tint.
 • Duurzaamheid: Douglas is een relatief zachte houtsoort, maar dankzij het hoge percentage kernhout zijn ook Douglas Zweeds rabatdelen zeer duurzaam en goed bestand tegen schimmelvorming en de weersomstandigheden.
 • Gedroogd: onze Douglas rabatdelen zijn gedroogd, wat betekent dat ze minder werken in de seizoenen, minder snel scheuren vertonen en aanzienlijk langer meegaan dan niet-gedroogd hout.
 • Structuur: Douglas Zweeds rabat bevat kenmerkende noesten en een fijne nerf.

Soorten fijnbezaagde planken

U heeft bij Eikenhouthandel.nl keuze uit 2 soorten Douglas Zweeds rabat: onbehandeld en zwart gecoat. Beide soorten zijn aan de zichtzijde fijnbezaagd, waardoor deze kant glad is en er mooi afgewerkt uitziet.

Douglas Zweeds rabat onbehandeld

Onze onbehandelde rabatdelen gaan buiten wel 10 tot 15 jaar mee en zijn goed bestand tegen de weersomstandigheden en schimmelvorming. Als u van de blauwgrijze tint houdt die na verloop van tijd tevoorschijn komt, dan is het verstandig om de onbehandelde rabatdelen te kiezen.

U bent uiteraard altijd nog vrij om de planken te behandelen met een afwerking naar keuze.

Douglas Zweeds rabat zwart

Onze zwart gecoate rabatdelen zijn aan beide zijden behandeld met lasur beits RAL9005. Hierdoor gaat het hout langer mee dan 10 tot 15 jaar, is het nog beter beschermd tegen weersinvloeden en verkleurt het niet. Bestel uw zwart gecoate rabatdelen bij Eikenhouthandel.nl en geef uw constructieproject een chique uitstraling.

Toepassing Douglas Zweeds rabat

Dankzij de goede eigenschappen van Douglas hout is ook Douglas Zweeds rabat heel goed toe te passen als luxe wand of gevelbekleding. U gebruikt de rabatdelen om o.a. de volgende projecten mee af te werken:

Tips voor de montage

Als houtspecialist geven we u graag een aantal tips om de montage van het Douglas Zweeds rabat goed uit te voeren. Als u deze tips opvolgt, bent u verzekerd van een lange levensduur van het Douglas hout.

 • 1. We adviseren u om achter de latten, waarop u de Douglas rabatdelen monteert, een ventilatieruimte van minimaal 20 mm over te laten. Zo krijgt de constructie voldoende ruimte om goed verticaal te kunnen luchten.
 • 2. Gebruik RVS schroeven om de planken stevig te bevestigen.
 • 3. Zorg ervoor dat u de schroeven niet te ver in het hout boort. Als u de kop van de schroef namelijk krachtig in het hout draait, beschadigt u het hout en kunnen er inwateringsproblemen ontstaan.
 • 4. Bevestig het Douglas Zweeds rabat minstens 30 cm boven de grond om rotting door contact met water te minimaliseren.

Koop uw nieuwe Douglas rabatdelen bij Eikenhouthandel.nl

Bestel uw nieuwe Douglas Zweeds rabat snel en voordelig bij Eikenhouthandel.nl. U heef bij ons de keuze om uw bestelling te laten bezorgen of zelf af te halen. Wanneer u de planken wilt afhalen, kunt u contact met ons opnemen om een afspraak in te plannen. We zorgen er dan voor dat uw Douglas rabatdelen op de afhaaldatum klaarliggen in ons magazijn aan de Emmikhovensestraat 8 te Waalwijk.

Heeft u een vraag over een product uit ons assortiment of wilt u informatie aanvragen? Bezoek dan onze offertepagina of neem contact met ons op via 06-156 35 239, WhatsApp of info@eikenhouthandel.nl.


 Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239

Vestiging en openingstijden

Particulier
Vr: 08:30 – 17:00 uur
Zaterdag: 08:30 – 13:00 uur
Zakelijk
Ma – Vr: 8:30 – 17:00 uur
Zaterdag: 8:30 – 13:00 uur