Douglas planken

Toont alle 6 resultaten

Filter

Zoekt u de beste Douglas planken voor een prachtige afwerking van uw nieuwe terras, schuur of veranda? De planken uit ons assortiment zijn afkomstig uit Europese bossen, wat betekent dat ze duurzaam en ontzettend sterk zijn.

We hebben bij Eikenhouthandel.nl altijd de juiste soorten hout voor uw project. Bekijk het aanbod en bestel al uw producten snel en voordelig via onze webshop. Mocht u nog vragen hebben, neem dan zeker contact met ons op.

  • Eenvoudig bereikbaar via WhatsApp
  • Duurzame en stevige Douglas planken
  • Hoogwaardige Europese kwaliteit
  • Levensduur: gemiddeld 15 jaar
  • Gratis verzending vanaf €1500,- in NL & BE

Toepassingen met Douglas planken

Onze Douglas planken zijn ideaal toe te passen als afwerking voor bijna iedere constructie van hout. Zo gebruikt u ze om de vloer van uw nieuwe veranda of terras mee te leggen of om de muren van uw schuur af te werken.

Uitstraling en bewerkbaarheid

U herkent Douglas hout meteen aan de fijne nerf en de minimale knoesten. Daarnaast heeft het meestal een gelige of roodbruine kleur die veel sfeer geeft aan uw tuin. Ondanks dat het hout een harde naaldsoort is, zijn Douglas planken makkelijk te bewerken. Met de juiste hulpmiddelen zaagt u ze dus eenvoudig op maat.

Douglas planken monteren

We raden u aan om, voordat u begint met de montage van de Douglas planken de schroefgaten voor te boren. Zo voorkomt u dat het hout splijt tijdens het boren, wat het warme uiterlijk en de stevigheid van de planken aantast. Gebruik RVS vlonderschroeven voor een goede montage.

Douglas planken geschaafd bewaren

U koopt via onze webshop de Douglas planken altijd geschaafd en gedroogd. U kunt het hout na bezorging dus direct gebruiken voor uw project.

Als u de planken niet direct toepast of als u het over heeft na de bouw, is het verstandig om ze in rechte stapels op een plek met schaduw te leggen om kromming tegen te gaan. Ook kunt u latjes tussen de planken plaatsen om de ventilatie te verbeteren en schimmelvorming te voorkomen. Dek vervolgens de planken af met een zeil.

Behandeling van Douglas planken

Douglas planken hebben een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar. Om ze lang in goede staat te houden, behandelt u ze met beits, lak of verf. Een behandeling biedt diverse voordelen, zowel voor het uiterlijk als de stevigheid:

  • Mindere werking van het hout
  • Goed beschermd tegen schimmel, rot en vocht
  • Geen vergrijzing
  • Behoud van natuurlijke kleur en structuur

Veelgestelde vragen over Douglas planken

Wat is de duurzaamheidsklasse van Douglas hout?

Er bestaan in totaal 5 duurzaamheidsklassen. Douglas hout zit in de middelste klasse: klasse 3. De hoeveelheid kernhout in Douglas zorgt ervoor dat de planken buiten tot wel 15 jaar meegaan.

Hoe zorg ik voor een stevige bevestiging?

Bij Eikenhouthandel.nl raden we u altijd om RVS schroeven te gebruiken voor de montage van de Douglas planken aan een constructie. Bij ons kiest u makkelijk uit verschillende RVS schroeven met diverse afmetingen.

Moet ik de Douglas planken met afschot leggen?

U denkt vast dat de planken voor uw terras of veranda recht gelegd moeten worden. Een buitenvloer dat recht is gelegd, zorgt echter niet voor de benodigde afwatering, waardoor plassen ontstaan. De algemene regel is om per meter de vloer 1 cm op afschot te leggen.

Meer Douglas voor uw terras of veranda

We hebben in ons assortiment niet alleen maar Douglas planken met de natuurlijke kleur. We bieden ook Douglas planken met een zwarte verflaag. Gebruik dit soort planken voor een prachtige gevelbekleding of voor de creatie van een schuttingwand.

Bestel uw planken snel bij Eikenhouthandel.nl

U koopt uw Douglas planken snel en voordelig bij Eikenhouthandel.nl. Wilt u de bestelling zelf afhalen of laten bezorgen? Beide opties zijn bij ons mogelijk! Indien u de planken wilt afhalen, neemt u contact met ons op. We leggen de volledige bestelling dan voor u klaar. We zijn gevestigd aan de Emmikhovensestraat 8 in Waalwijk.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via 06 15635239, WhatsApp of info@eikenhouthandel.nl.


Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239

Vestiging en openingstijden

Particulier
vrijdag 8:30 – 12:00 | 13:00 – 17:00
Zaterdag: 08:30 – 13:00 uur
Zakelijk
Ma – Vr: 8:30 – 17:00 uur
Zaterdag: 8:30 – 13:00 uur