Eiken overkapping maken

Geniet u volop van uw tuin, maar mist u nog een mooie overkapping waar u met slecht weer of in de herfst knus onder kunt zitten? Bij Eikenhouthandel.nl verkopen we alle onderdelen om al met één order een prachtige eiken overkapping te maken.

 
 
Bekijk de informatie op deze pagina, stel uw materialenpakket samen en volg het stappenplan voor een voordelige eiken overkapping.

 • Stel zelf de gewenste eiken overkapping samen
 • Voordelige producten van de beste kwaliteit
 • Gratis verzending vanaf € 1.500,-
 • Bereikbaar via WhatsApp

Snel naar:

Waarom zelf een overkapping bouwen?

Het eikenhout uit ons assortiment is onverslijtbaar hard en wordt veel toegepast voor schuren, overkappingen, terrassen en tuinpoorten. Iedere eikenhouten plank, balk of plaat heeft een unieke structuur en geeft uw tuinproject een prachtige uitstraling.

Het hout valt in duurzaamheidsklasse 2 en gaat daardoor langer mee dan Douglas hout in dezelfde omstandigheden, namelijk makkelijk 20 tot 25 jaar.

We zetten de voordelen van eikenhout graag voor u op een rij:

 • Duurzaam zonder verlies van kwaliteit
 • Een harde houtsoort
 • Een natuurlijke, landelijke uitstraling
 • Goed te combineren met diverse tuinstijlen
 • Mooie lichte kleur
 • Ook onbehandeld goed bestand tegen vocht

Eikenhout voor overkapping

Doe-het-zelf: eiken overkapping

Benodigde bouwproducten

 • Waterpas
 • Uitzettouw
 • Accuboormachine
 • Haakse hoek
 • Balkdragers of verbindingshoeken Zaag(machine)
 • 50 mm RVS schroeven
 • Schotelkop schroeven

Gemiddelde voorbereidings- en bouwtijd

 • 4 dagen

 

Geschatte kosten:

Hangt af van de grootte van uw ideale eiken overkapping.

Stappenplan eiken overkapping maken

Stap 1: betonpoeren plaatsen

Plaats de betonpoeren op de plek waar u de eiken overkapping wilt hebben staan. Voorbeeld: voor een overkapping van 6 x3 (l x b) meter is het verstandig om 6 staanders (max. 3 meter uit elkaar) te gebruiken en daarbij ook 6 betonpoeren.

Heeft u de positie van de betonpoeren bepaald? Graaf de grond af en zet ze voor 2/3 in de grond. Giet er vervolgens sneldrogend cement in om een stevige fundering te creëren.

Stap 2: staanders neerzetten

Staanders zijn eiken palen die u op de fundering plaatst en vastzet. We hebben in ons assortiment meerdere afmetingen eiken palen voor de door u gewenste hoogte. De perfecte doorloophoogte bij een overkapping is 250 cm.

Stap 3: ringbalken monteren

Van onze eiken balken maakt u eenvoudig ringbalken die u op de staanders leunen. Als de ringbalken goed zijn neergelegd, steunen er twee balken op elke staander. Bevestig de staander met de ringbalken door een schotelkop schroef recht in het hout te boren.

Stap 4: schoren bevestigen

Om de verbinding met de staanders en ringbalken nog steviger te maken, raden we aan om ook eiken schoren te bevestigen. Een schoor is een schuin gemonteerde balk die de stijfheid van de eiken overkapping vergroot. In ons assortiment vindt u schoren die u met schroeven onder een hoek van 45 graden in het hout boort.

Stap 5: balklaag plaatsen

Nu de staanders en ringbalken goed gemonteerd zijn, is het tijd om de balklaag te plaatsen. Voor deze laag gebruikt u eiken balken van 80×150 mm of 80×180 mm. Leg uw gekozen dakbalken tussen de gemonteerde verbindingshoeken of balkdragers. Deze verbindingsstukken verzekeren u van een stevig en veilig dak. Installeer de balken door 50 mm RVS schroeven te gebruiken.

Stap 6: wanden dichtmaken

Wilt u een wand aan de achterkant van de eiken overkapping plaatsen? Ons plaatmateriaal is geschikt om het houten geraamte te dichten en maakt een stevige wand voor de eiken overkapping. Monteer op het plaatmateriaal ons Eiken Zweeds rabat voor een chique, maar toch landelijke uitstraling.

Stap 7: dakbeschot leggen

Nu is het tijd om het dakbeschot te leggen. U schuift de eiken vellingdelen met gemak in elkaar. Laat  de vellingdelen ongeveer 15 cm uitsteken, zodat u eenvoudig een dakgoot en een regenpijp aan de buitenzijde van de eiken overkapping kunt monteren.

Stap 8: dakbedekking leggen

De een na laatste stap is het leggen van de dakbedekking. Gebruik hiervoor ons EPDM dakfolie die u eenvoudig met EPDM lijm of kit aan het dak verlijmt. Laat de folie, net als de vellingdelen, uitsteken om een daktrim te kunnen plaatsen voor een volledig waterdichte afwerking. Op een schuin dak plaatst u eventueel nog dakpannen voor een huiselijke look.

Stap 9: stenen vloer voor de eiken overkapping maken

Een tuinoverkapping is pas echt compleet met een stenen vloer. Maak de grond vlak en leg de stenen zelf of huur een professional in. Zo maakt u een prachtige eiken overkapping die helemaal af is!

Een eiken overkapping maken met de producten van Eikenhouthandel.nl

Bouwtips

Om de bouw van uw eiken overkapping zo veilig en eenvoudig mogelijk te maken, geven we u een paar algemene tips:

 • Neem alle tijd die u nodig heeft voor de bouw van de overkapping. Als u alles goed uitmeet en niet gehaast een constructie neerzet, verloopt de bouw in één keer goed. Vraag zo nodig om hulp.
 • Start voorafgaand aan het eiken overkapping maken, met het afgraven van de grond en leg ongeveer 30 cm zand neer.
 • Boor het eikenhout voor om scheurvorming te voorkomen.

Eiken onderdelen bestellen bij Eikenhouthandel.nl

Bij Eikenhouthandel.nl vinden we dat iedereen gemakkelijk toegang moet hebben tot hoogwaardige houtproducten. Of u nu een ervaren doe-het-zelver bent of net begint aan uw eerste project, we hebben een breed assortiment aan:

Ontdek ons aanbod en bestel eenvoudig online. Houtproducten op maat nodig? Vraag vrijblijvend een offerte aan. U krijgt binnen 2 werkdagen een reactie van ons.

Houtproducten zakelijk afnemen

We zijn niet alleen dé leverancier van betrouwbare houtproducten met een constructiekwaliteit van QPA/1 voor particulieren, maar Eikenhouthandel.nl is ook voor zakelijke klanten de perfecte partner om op grotere schaal houtproducten bij af te nemen. We staan klaar om u te helpen aan het beste hout, afgestemd op de unieke eisen van uw zakelijke behoeften. Onder andere de volgende zakelijke klanten komen regelmatig bij ons terug voor een afname van houtproducten (op maat) voor hun projecten:

 • Aannemers
 • Hoveniers
 • Interieurbouwers
 • Interieurstylisten

Vraag een offerte aan

Laten bezorgen of zelf op afspraak afhalen

Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen ervoor kiezen om hun bestelling/afname te laten bezorgen of zelf op afspraak af te halen bij ons magazijn aan de Arduinstraat 17a in Breda. De levertijd van de meeste van onze houtproducten ligt tussen de 10-15 werkdagen*.

*De levertijden kunnen per product verschillen. Voor de individuele levertijd van een bepaald product dat u wilt bestellen, kunt u de productpagina checken.

Nadat uw bestelling/afname is geleverd bij ons magazijn, verzenden we het zo snel mogelijk naar u toe of stellen we u direct op de hoogte, zodat u telefonisch (06 15 635 239) een afspraak kunt maken om uw producten af te halen op een moment dat u het beste uitkomt. Ons doel is om het proces voor u zo soepel en efficiënt mogelijk te maken, zodat u zich kunt richten op het succesvol realiseren van uw project.

Verzendkosten

Bekijk hieronder het overzicht van onze verzendkosten binnen Nederland en België. De kosten van de bezorging zijn afhankelijk van de hoogte van uw orderbedrag.

Orderbedrag Bezorgkosten (binnen Nederland & België)
€ 0,- tot € 350,- € 119,-
€ 350,- tot € 500,- € 99,-
€ 500,- tot € 750,- € 79,-
€ 750,- tot € 900,- € 59,-
€ 900,- tot € 1300,- € 39,-
€ 1300,- tot € 1500,- € 29,-
va. € 1500,- GRATIS VERZENDING

Deze bedragen zijn inclusief 21% BTW.

Vragen of advies nodig? Neem contact op

Heeft u vragen of advies nodig over een eiken overkapping maken? We helpen u graag met de samenstelling van uw onderdelen voor de ideale overkapping in uw tuin. Stuur ons een WhatsAppbericht, bel 06-156 35 239 of verzend een e-mail naar info@eikenhouthandel.nl.


Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239
 

Adresgegevens van ons magazijn

Eikenhouthandel.nl
Arduinstraat 17a
4827 HK Breda

T: 06 15 635 239
E: info@eikenhouthandel.nl