Eikenhout

Filter

Uw zoektocht naar kwalitatief constructie eikenhout eindigt hier. Bij Eikenhouthandel kunt u terecht voor eikenhout in verschillende soorten en maten. Bij ons bent u altijd verzekerd van de beste kwaliteit hout dat rechtsreeks van Europees grondgebied komt.

  • Eikenhout in verschillende maten
  • De hoogste kwaliteit gegarandeerd
  • Levering meestal binnen 1-15 werkdagen

Voor vragen over ons eikenhout kunt u bellen naar +31 (0)6 156 35 239. Of stel uw vraag via onze contactpagina.

Online eikenhout bestellen

In ons assortiment vindt u verschillende producten van eikenhout. Ons eikenhout heeft de duurzaamheidsklasse II en is daarom uiterst geschikt voor buitentoepassingen. Het hout is ideaal om te gebruiken voor het bouwen van een veranda, meubels, pergola, gevelbekleding, tuinhuis, schutting, paardenstal en meer. Eikenhout blijft wel 20 tot 25 jaar in goede staat. Onbehandeld eikenhout zal op den duur wel vergrijzen.

Eigenschappen van eikenhout

✓ Eikenhout is van zichzelf oersterk, zwaar en duurzaam
✓ Het heeft een mooie robuuste lichte kleur
✓ Naar verloop van tijd vergrijst eiken
✓ duurzaamheidsklasse II (20-25 jaar onbehandeld meegaat)
✓ kwaliteitsklasse QPA/1
✓ Het spinthout is geel-wit van kleur
✓ De nerf is grof en golvend
✓ Door de hoge looistofgehalte in eikenhout, corrodeert metaal snel als het in contact is met eiken.

Hout van de beste kwaliteit

Bestelt u eikenhout via Eikenhouthandel, dan bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Ons eikenhout heeft een constructiekwaliteit van QPA/1. Dit houdt in dat er bijna geen noesten in het hout zitten. De noesten die er wél in zitten, zijn niet groter dan uw duim.

Eikenhouten balken

Onze eiken balken zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, van 80×80 mm tot 250×250 mm. Het is uiteraard ook mogelijk om eikenhouten balken op maat te bestellen. In ons assortiment vindt u onder andere eiken schooreiken toognagels en douglas hout.

Eikenhout palen

Via Eikenhouthandel.nl kunt u eenvoudig en snel eikenhouten palen kopen. Deze hebben een robuuste uitstraling en zijn daarom uitermate geschikt voor grote houtbouwwerken. Denk bijvoorbeeld aan grote, robuuste overkappingen of boerenschuren.

Eiken planken

Hoewel eikenhout zeer sterk is, is het toch goed bewerkbaar. Zo ook onze eiken planken. Deze planken zijn ideaal om een nieuw terras of een nieuwe schutting mee te bouwen. We hebben eikenhouten planken in verschillende soorten en maten.

Eikenhout Zweeds rabat

Zweeds rabat wordt vaak omschreven als karakteristiek en sfeervol. Het is gemaakt van eikenhout en heeft een mooi robuust uiterlijk. Bovendien is er geen sprake van openingen, dus voorkomt het materiaal het binnendringen van wind en regen. Dit maakt Zweeds rabat erg populair voor buitentoepassingen als wand- en gevelbekleding.

Eikenhout bevestigingsmateriaal

Nadat u eikenhout heeft ingeslagen, moet u er natuurlijk ook iets moois van kunnen bouwen. In ons assortiment vindt u bevestigingsmateriaal dat geschikt is voor eikenhout, zoals verschillende gevelschroevenbolkopring nagelswinkelhakenschotelkopschroeven en vlonderschroeven. Naast bevestigingsmateriaal bieden wij ook eikenhout fundering aan.

Verschillende toepassingen

Dankzij de duurzaamheid en de eigenschappen van eikenhout is het vrijwel overal toepasbaar. Verschillende toepassingen van eikenhout:

✓ Voor deuren, kozijn, trappen, vloeren
✓ Als constructiehout voor woningbouw, brugbouw en scheepsbouw
✓ Voor meubels, zowel binnen als buitenshuis
✓ Waterbouw als eiken met water in contact komt wordt het steenhard.

Eikenhout kopen in Nederland en België

Wilt u eikenhout kopen om uw idee realiteit te maken, dan kunt u terecht bij Eikenhouthandel.nl. Wij concurreren voortdurend met de prijzen van eikenhout & Douglas hout. Op deze manier kunnen wij onze klanten de hoogste kwaliteit leveren tegen de scherpste prijs op het internet te vinden. Eikenhout heeft van nature een duurzaamheidsklasse 2, wat wil zeggen dat het onbehandeld 20-25 jaar meegaat. In onze webshop kunt u naast het eikenhout kopen ook bijbehorende accessoires bestellen.

Eikenhout bestellen en levering

Online bestellen gebeurt snel, gemakkelijk en veilig. Bij Eikenhouthandel profiteert u altijd van de beste kwaliteit en een uitstekende service. We hanteren een snelle levertijd. Binnen 10 werkdagen wordt uw bestelling bij u afgeleverd. Zo kunt u zo snel mogelijk weer verder met uw project. Bij Eikenhouthandel kunt u terecht voor:

Bezorgkosten

Hieronder vindt u een overzicht van de bezorgkosten die wij hanteren bij leveringen binnen Nederland. Onze verzendkosten zijn gebaseerd op de grootte van het orderbedrag:

Orderbedrag Bezorgkosten (binnen Nederland & België)
€ 0,- tot € 350,- € 119,-
€ 350,- tot € 500,- € 99,-
€ 500,- tot € 750,- € 79,-
€ 750,- tot € 900,- € 59,-
€ 900,- tot € 1300,- € 39,-
€ 1300,- tot € 1500,- € 29,-
va. € 1500,- GRATIS VERZENDING

Deze bedragen zijn inclusief 21% BTW.

Contact opnemen

Heeft u een vraag over eikenhout? Of wilt u meer informatie? Wij zijn u graag van dienst. Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 06 156 35 239 of een e-mail te versturen naar info@eikenhouthandel.nl. Bent u nieuwsgierig naar de prijzen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eikenhouthandel helpt u graag verder!

Vestiging en openingstijden magazijn

Particulier
vrijdag 8:30 – 12:00 | 13:00 – 17:00
Zaterdag: 08:30 – 13:00 uur
Zakelijk
Ma – Vr: 8:30 – 17:00 uur
Zaterdag: 8:30 – 13:00 uur