Geschaafd eiken

Aan de slag met een groot project?

Vraag een offerte op maat aan.

Vertel ons wat u nodig heeft voor het realiseren van uw project en wij stellen een offerte op maat op.

Binnen 2 werkdagen een reactie!

Offerte aanvragen

Toont alle 7 resultaten

Filter

Bij Eikenhouthandel leveren we geschaafd eiken van Europees kwaliteitshout. Standaard leveren we ons Europees eiken bezaagd. Naar uw wens schaven we de balken of planken voor u. Bekijk ons onderstaande assortiment aan Europees geschaafd eiken gemakkelijk met de zoekbalk en bestel het veilig en snel. Profiteer daarnaast van de volgende voordelen:

  • Compleet geschaafd eiken (4-zijdig)
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Levering binnen 2-3 weken
  • 20 tot 25 jaar buitenplezier van uw Europees eikenhout

Divers geschaafd eiken

Kies uit ons brede assortiment aan Europees eikenhout. Geschaafde eiken balken zijn perfect te gebruiken om een veranda in de tuin mee aan te leggen. Onze geschaafde eiken planken zijn van hoge kwaliteit. De planken zijn dus perfect te gebruiken als loopoppervlak. Heeft u liever onbewerkt eikenhout, kies dan voor onze fijnbezaagde eiken balken en planken.

Geschaafde eiken balken voor binnen en buiten

Onze geschaafde eiken balken hebben de duurzaamheidsklasse 2. Dit betekent dat het hout 20 tot 25 jaar meegaat in Nederlandse weeromstandigheden. De balken zijn ook voor binnen te gebruiken. Binnen heeft u misschien dunner geschaafd eiken nodig dan buiten, dus zijn onze balken in verschillende afmetingen verkrijgbaar. De afmetingen waar u uit kunt kiezen, zijn:

Ook zijn er verschillende lengtes beschikbaar per soort geschaafd eiken balk of plank. Zo vindt u bij Eikenhouthandel altijd wat u nodig heeft voor uw project.

Geschaafde eiken planken

Zoekt u iets anders dan geschaafde eiken balken? We hebben ook een breed assortiment fijnbezaagde en geschaafde eiken planken. Het assortiment bestaat uit planken die elk een eigen dikte hebben, zodat ze voor ieder soort project te gebruiken zijn. Deze planken gaan, net als de balken, lang mee, zodat u er lang buitenplezier van heeft.

Veelgestelde vragen over geschaafd eiken

Gaat geschaafd eiken langer mee dan ruw eiken?

Geschaafd eiken hoeft niet per se langer mee te gaan dan ruw eiken, omdat de toepassingen van de twee soorten heel verschillend zijn. Geschaafd eiken wordt veel meer binnen gebruikt en ruw eiken juist voor buitenprojecten. Beide soorten kunt u goed behandelen met een kwalitatieve olie of beits om ervoor te zorgen dat het langer meegaat.

Is geschaafd eikenhout makkelijk te bewerken?

Geschaafd eiken is glad gemaakt door een machinale schaaf. Vanwege deze manier van schaven kunt u het eikenhout goed bewerken. Geschaafd eiken heeft veel toepassingen, zowel binnen als buiten. Voor constructies werd vroeger vooral ruw eiken gebruikt, maar tegenwoordig is dat voornamelijk geschaafd eiken, omdat het zeer maatvast is.

Is geschaafd eiken goed te verven?

Geschaafd eiken kunt u in meerdere lagen verven. Zorg ervoor dat u de verf goed uitsmeert, omdat geschaafd hout verf iets moeilijker opneemt dan ruw eiken.


 Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239

Bestelling ophalen bij het magazijn

Is er geen mogelijkheid om het hout bij u af te leveren? Neem contact met ons op om het geschaafd eiken te komen afhalen in ons magazijn. We zijn gevestigd in Breda aan de Arduinstraat 17a.

Eikenhouthandel.nl
Arduinstraat 17a
4827 HK Breda

T: 06 15 635 239
E: info@eikenhouthandel.nl

Vestiging en openingstijden magazijn

Particulier
Vrijdag: 8:30 – 12:00 | 13:00 – 16:00
Afhalen op een andere werkdag op afspraak.
Zakelijk
Ma – Vr: 8:00 – 16:00 uur