Eiken sponningplank

Aan de slag met een groot project?

Vraag een offerte op maat aan.

Vertel ons wat u nodig heeft voor het realiseren van uw project en wij stellen een offerte op maat op.

Binnen 2 werkdagen een reactie!

Offerte aanvragen

Toont alle 2 resultaten

Filter

Sponningplanken kunt u gebruiken voor het maken van dakbeschot, wanden voor uw tuinhuis of voor het maken van een tuinafscheiding. Wat zo fijn is aan sponningplanken, is dat er geen doorkijknaden in zitten. Dat betekent dat u volledige privacy creëert voor uw tuin en woning. Koop uw eiken sponningplanken via Eikenhouthandel.nl en profiteer van de volgende voordelen:

  • Offerte binnen 1 dag
  • Eiken sponningplanken op maat bestellen
  • Levering binnen 1-15 werkdagen
  • Bereikbaar via WhatsApp

Rustieke uitstraling met eiken sponningplanken

Sponningplanken zijn ideaal voor verschillende soorten timmerwerk, zoals het maken van deuren, panelen of dakbeschot. Eiken sponningplanken geven een rustieke uitstraling doordat iedere plank uniek is. Dankzij het natuurlijke houtmotief en subtiele oneffenheden is geen één stuk hout gelijk. Het is een natuurproduct dat leeft en dit is na verloop van tijd nog steeds te zien.

Eigenschappen eiken sponningplanken

Dubbel lip profiel is een type houten gevelbekleding die gebruikt wordt voor vloeren, dakbeschot en wanden. Dit profiel wordt ook wel sponningplank of halfhouts verbinding genoemd. Kies voor de sponningplanken in eikenhout voor een rustieke uitstraling. De eiken sponningplank hebben we in de afmetingen 20 x 170 x 2000 mm en x 2500 mm, allebei met de zichtzijde fijnbezaagd. Sponningplanken zijn ideaal voor het maken van deuren, panelen, dakbeschot, lambrisering of ander timmerwerk, bekijk snel het aanbod in onze webshop!
Dit eiken sponningdeel 2-zijdig betreft onbehandeld en kunstmatig gedroogd (KD 12%) rustiek eikenhout, 4 zijdig machinaal geschaafd met een fijn bezaagde zichtzijde.

Onbehandeld eikenhout

Onbehandeld eiken is erg populair als (zichtbaar) constructiehout, zowel voor binnen als voor buiten. Eikenhout heeft een duurzaamheidsklasse 2. Dit houdt in dat onbehandeld eikenhout een levensduur heeft van 20 tot 25 jaar. Onbehandeld eikenhout is geschikt voor buitenplaatsing en een populaire tuinhoutsoort.

Verkleuring van het hout

In het geval onbehandeld eikenhout buiten verwerkt wordt verkleurt het hout naar verloop van tijd naar een grijze tint. De vergrijzing van het eikenhout is niet van invloed op de levensduur. Veel voorkomende toepassingen van onbehandeld eikenhout in het geval van buitenplaatsing; tuinhuisjes, (luxe) overkappingen, schuren en bijgebouwen, pergola’s, schuttingen en gevelbekleding, terrassen en vlonders, poorten en hekwerken.

Sponningplanken op maat

Bij Eikenhouthandel.nl vindt u eiken sponningplanken in diverse afmetingen. Zit uw gewenste maat er niet tussen, geef dit dan aan ons door. Geef uw bestelling vandaag aan ons door en we leveren uw eiken sponningplanken binnen 1-15 werkdagen.

Meer soorten eikenhout

Naast eiken sponningplanken verkopen we nog veel meer soorten eikenhout:

Kiest u liever voor een ander soort hout? In ons assortiment vindt u ook andere houtsoorten, zoals meubelhout en Douglas hout.

Bezoek ons magazijn

Wilt u de eiken sponningplanken liever in het echt bekijken? U bent van harte welkom in ons magazijn in Waalwijk, Noord-Brabant. Op slechts 15 minuten afstand van Den Bosch vindt u ons magazijn. Neem voordat u langskomt even contact met ons op, dan zorgen we ervoor dat uw sponningplanken klaarliggen.

Vestiging en openingstijden magazijn

Particulier
Vrijdag: 8:30 – 12:00 | 13:00 – 17:00
Afhalen op een andere werkdag op afspraak.
Zakelijk
Ma – Vr: 8:30 – 17:00 uur