Eiken schoren

Aan de slag met een groot project?

Vraag een offerte op maat aan.

Vertel ons wat u nodig heeft voor het realiseren van uw project en wij stellen een offerte op maat op.

Binnen 2 werkdagen een reactie!

Offerte aanvragen

Toont alle 3 resultaten

Filter

Voordelen van eiken schoren kopen bij Eikenhouthandel.nl

Eiken schoren zijn perfecte verbindingstukken om een traditionele tint aan uw overkapping te geven. Ze dienen als dwarsverbindingen en geven extra stevigheid en ondersteuning aan uw nieuwe eikenhouten dakconstructie. Het hout is niet alleen functioneel, maar ook zeer decoratief. Eiken schoor is door zijn look een populaire keuze om het echte landelijke gevoel naar boven te halen. De eiken schoren van Eikenhouthandel zijn allemaal gemaakt van kwalitatief Europees eikenhout. Profiteer daarnaast van de volgende voordelen:

 • Esthetische uitstraling
 • Extra stevigheid
 • Bezorgd in Nederland en België
 • Gratis bezorging vanaf € 1.500,-
 • Bereikbaar via WhatsApp

Charmante uitstraling

Ook al zijn eiken schoren verbindingen functioneel en ondersteunen ze de dakconstructie, vaak is dit niet nodig. Tegenwoordig heeft de bovenste horizontale verbinding al voldoende draagkracht om het dak te tillen. Het nadeel van enkel een reeks eiken balken op een rij, zonder dwarsverbindingen, is dat het kaal oogt. Dwarsverbindingen geven volume aan de balken, waardoor de eiken ondersteuningen een charmante en warme uitstraling krijgen. Bovendien geven eiken schoren een sterker gevoel van veiligheid, zodat u zonder zorgen het hele jaar door kunt genieten van uw tuin.

Verbinding met eiken schoren

Het toevoegen van eiken schoren is de traditionele manier om de verticale en horizontale balk van de dakconstructie aan elkaar te bevestigen. Deze verbindingen worden al eeuwen toegepast vanwege hun betrouwbaarheid en landelijke uitstraling. Eiken schoren kunnen op 3 manieren bevestigd worden aan de dakconstructie.

 1. De open pen-en-gatverbinding: als u deze verbinding gebruikt, is aan beide zijden van het eiken schoor de pen zichtbaar. Deze verbinding wordt ook wel gebruikt bij het samenvoegen van twee daksporen in de nok.
 2. De gesloten pen-en-gatverbinding: bij deze verbinding zitten de pennen volledig in het hout en ziet u ze niet. Vaak wordt deze optie verkozen boven de open verbinding voor houtconstructies.
 3. De schroefverbinding: met lange schroeven wordt het eiken schoor aan de horizontale en verticale balk verbonden. Welke verbinding u ook kiest, alle 3 geven ze extra stevigheid aan uw eiken constructie. Het is een kwestie van welke u het mooist vindt.

 

Eiken schoren montage: stappenplan

Bij Eikenhouthandel verkopen we enkel eiken schoren die met schroeven vastgezet kunnen worden. Volg de onderstaande stappen om de eiken schoren stevig aan de balken te bevestigen.

Stap 1: benodigdheden

Om de eiken schoren aan de balken te bevestigen, heeft u een boormachine en lange schroeven nodig.

Stap 2: Eiken schoren positioneren

Plaats de eiken schoren in de hoek waar de balk en het dak van de houten constructie samenkomen. De eiken schoren zijn meestal dunner dan de balken en daarom raden we aan om de hoekdelen in het midden van de balk te positioneren.

Stap 3: Schroeven in het hout boren

De schroeven draait u onder een hoek van 45 graden met gemak in de eiken schoren en balken. Wilt u van een traditionele look zonder de schroeven te zien. Draai de schroeven verder het hout in en sla dan eiken pennen boven op de schroeven. Zo zijn ze niet te zien en behoudt u de landelijke stijl.

Rvs schroeven

Zorg ervoor dat u gebruikmaakt van rvs schroeven, zodat het hout niet kan gaan verkleuren. Eikenhout beschermt zichzelf namelijk door looizuur aan te maken. Als gewone ijzeren schroeven in aanraking komen met dit natuurlijke beschermmiddel, worden ze aangetast en verslechtert de integriteit van de eiken schoren en daarmee de dakconstructie.

Bestel gemakkelijk uw houtproducten online

Op Eikenhouthandel.nl vindt u heel eenvoudig de juiste houtproducten die u daarna direct kunt bestellen. Of u nu een hobbyist bent met veel projectervaring of net start met uw allereerste klus, u heeft veel keuze in onze webshop:

Neem een kijkje in ons aanbod en plaats uw bestelling online. Bent u op zoek naar maatwerk houtproducten? Vul dan ons offerteformulier vrijblijvend in. U ontvangt binnen 2 werkdagen bericht van ons.

Zakelijk houtproducten afnemen

Als dé aanbieder van houtproducten met constructiekwaliteit QPA/1, bedienen we bij Eikenhouthandel.nl niet alleen de particuliere markt, maar ook zakelijke klanten. We zijn uw ideale partner voor het op grotere schaal aanschaffen van houtproducten die voldoen aan de specifieke eisen van uw zakelijke projecten. We leveren op maat gemaakte houtproducten aan een breed scala aan zakelijke afnemers, zoals:

 • Aannemers
 • Hoveniers
 • Interieurbouwers
 • Interieurstylisten

Vraag een offerte aan

Laten bezorgen of zelf afhalen

We bieden zowel particulieren als zakelijke klanten de keuze om hun bestelling te laten leveren of op afspraak te komen afhalen bij ons magazijn gelegen aan Arduinstraat 17a in Breda. De standaard levertijd voor onze houtproducten ligt tussen de 10 en 15 werkdagen*.

*Houd er rekening mee dat levertijden per product kunnen variëren. Voor de specifieke levertijd per product, raden we u aan de desbetreffende productpagina te raadplegen.

Zodra uw bestelling bij ons magazijn is binnengekomen, organiseren we de verzending zo spoedig mogelijk of informeren we u meteen, zodat u telefonisch (06 15 635 239) een datum en tijdstip kunt kiezen om uw bestelling op te halen. Ons streven is om alles zo soepel en gemakkelijk mogelijk voor u te laten verlopen, zodat u zich kunt concentreren op het realiseren van uw project.

Verzendkosten overzicht

Zie hier een overzicht van onze verzendkosten voor zendingen binnen Nederland en België. Deze kosten hangen af van de waarde van uw order.

Orderbedrag Bezorgkosten (binnen Nederland & België)
€ 0,- tot € 350,- € 119,-
€ 350,- tot € 500,- € 99,-
€ 500,- tot € 750,- € 79,-
€ 750,- tot € 900,- € 59,-
€ 900,- tot € 1300,- € 39,-
€ 1300,- tot € 1500,- € 29,-
va. € 1500,- GRATIS VERZENDING

Deze bedragen zijn inclusief 21% BTW.

Vragen? Neem contact op!

Heeft u vragen over onze producten of uw bestelling/afname? We staan klaar om u te helpen. Neem contact met ons op via info@eikenhouthandel.nl of bel naar 06 156 35 239 voor directe ondersteuning. Ook via WhatsApp kunt u ons bereiken.


Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239

Adresgegevens van ons magazijn

Eikenhouthandel.nl
Arduinstraat 17a
4827 HK Breda

T: 06 15 635 239
E: info@eikenhouthandel.nl