Eiken schoren

Aan de slag met een groot project?

Vraag een offerte op maat aan.

Vertel ons wat u nodig heeft voor het realiseren van uw project en wij stellen een offerte op maat op.

Binnen 2 werkdagen een reactie!

Offerte aanvragen

Toont alle 3 resultaten

Filter

Eiken schoren zijn perfecte verbindingstukken om een traditionele tint aan uw overkapping te geven. Ze dienen als dwarsverbindingen en geven extra stevigheid en ondersteuning aan uw nieuwe eikenhouten dakconstructie. Het hout is niet alleen functioneel, maar ook zeer decoratief. Eiken schoor is door zijn look een populaire keuze om het echte landelijke gevoel naar boven te halen. De eiken schoren van Eikenhouthandel zijn allemaal gemaakt van kwalitatief Europees eikenhout. Profiteer daarnaast van de volgende voordelen:

  • Esthetische uitstraling
  • Extra stevigheid
  • Bezorgd in Nederland en België
  • Gratis bezorging vanaf € 1.500,-
  • Bereikbaar via WhatsApp

Charmante uitstraling

Ook al zijn eiken schoren verbindingen functioneel en ondersteunen ze de dakconstructie, vaak is dit niet nodig. Tegenwoordig heeft de bovenste horizontale verbinding al voldoende draagkracht om het dak te tillen. Het nadeel van enkel een reeks eiken balken op een rij, zonder dwarsverbindingen, is dat het kaal oogt. Dwarsverbindingen geven volume aan de balken, waardoor de eiken ondersteuningen een charmante en warme uitstraling krijgen. Bovendien geven eiken schoren een sterker gevoel van veiligheid, zodat u zonder zorgen het hele jaar door kunt genieten van uw tuin.

Verbinding met eiken schoren

Het toevoegen van eiken schoren is de traditionele manier om de verticale en horizontale balk van de dakconstructie aan elkaar te bevestigen. Deze verbindingen worden al eeuwen toegepast vanwege hun betrouwbaarheid en landelijke uitstraling. Eiken schoren kunnen op 3 manieren bevestigd worden aan de dakconstructie.

  1. De open pen-en-gatverbinding: als u deze verbinding gebruikt, is aan beide zijden van het eiken schoor de pen zichtbaar. Deze verbinding wordt ook wel gebruikt bij het samenvoegen van twee daksporen in de nok.
  2. De gesloten pen-en-gatverbinding: bij deze verbinding zitten de pennen volledig in het hout en ziet u ze niet. Vaak wordt deze optie verkozen boven de open verbinding voor houtconstructies.
  3. De schroefverbinding: met lange schroeven wordt het eiken schoor aan de horizontale en verticale balk verbonden. Welke verbinding u ook kiest, alle 3 geven ze extra stevigheid aan uw eiken constructie. Het is een kwestie van welke u het mooist vindt.

 

Eiken schoren montage: stappenplan

Bij Eikenhouthandel verkopen we enkel eiken schoren die met schroeven vastgezet kunnen worden. Volg de onderstaande stappen om de eiken schoren stevig aan de balken te bevestigen.

Stap 1: benodigdheden

Om de eiken schoren aan de balken te bevestigen, heeft u een boormachine en lange schroeven nodig.

Stap 2: Eiken schoren positioneren

Plaats de eiken schoren in de hoek waar de balk en het dak van de houten constructie samenkomen. De eiken schoren zijn meestal dunner dan de balken en daarom raden we aan om de hoekdelen in het midden van de balk te positioneren.

Stap 3: Schroeven in het hout boren

De schroeven draait u onder een hoek van 45 graden met gemak in de eiken schoren en balken. Wilt u van een traditionele look zonder de schroeven te zien. Draai de schroeven verder het hout in en sla dan eiken pennen boven op de schroeven. Zo zijn ze niet te zien en behoudt u de landelijke stijl.

Rvs schroeven

Zorg ervoor dat u gebruikmaakt van rvs schroeven, zodat het hout niet kan gaan verkleuren. Eikenhout beschermt zichzelf namelijk door looizuur aan te maken. Als gewone ijzeren schroeven in aanraking komen met dit natuurlijke beschermmiddel, worden ze aangetast en verslechtert de integriteit van de eiken schoren en daarmee de dakconstructie.

Bestel uw eiken schoren online bij Eikenhouthandel

Eiken schoren geven uw tuinhuis of overkapping de traditionele uitstraling die u zoekt. Bestel ze eenvoudig online en ze worden binnen 10 werkdagen thuis afgeleverd. U zet ze eenvoudig vast met onze rvs schroeven en geniet meteen van een veilig gevoel en de prachtige dwarsverbindingen. Wilt u het hout liever ophalen? U bent van harte welkom in ons magazijn in Breda aan de Arduinstraat 17a. U maakt een afspraak door te bellen naar 06 156 35 239 of een berichtje te sturen via WhatsApp. We zijn ook te bereiken via e-mail.


 Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239

Vestiging en openingstijden magazijn

Particulier
Vrijdag: 8:30 – 12:00 | 13:00 – 16:00
Afhalen op een andere werkdag op afspraak.
Zakelijk
Ma – Vr: 8:00 – 16:00 uur