Eiken pennen

Aan de slag met een groot project?

Vraag een offerte op maat aan.

Vertel ons wat u nodig heeft voor het realiseren van uw project en wij stellen een offerte op maat op.

Binnen 2 werkdagen een reactie!

Offerte aanvragen

Toont alle 3 resultaten

Filter

Eiken pennen verbinden de eiken schoren met de dikke balken door middel van een open of gesloten pen-en-gatverbinding. Door de toevoeging van de pennen neemt de sterkte van de constructie toe en krijgt uw tuinhuis een traditionele houten uitstraling. U kunt de pen-en-gatverbinding helaas niet altijd toepassen. Om toch de volledige houten look te behouden, slaat u de eiken pennen in de schroefgaten om de illusie van een traditionele verbinding te wekken. De pennen zijn gemaakt van Europees hout en zijn beschikbaar in verschillende diktes en afmetingen.

  • Traditionele houten uitstraling
  • Sterkere constructie en decoratief
  • Bezorging in Nederland en België
  • Bereikbaar via WhatsApp

Traditionele verbinding

Eiken pennen en eiken schoren zijn speciaal gemaakt om de horizontale en verticale balken van een dakconstructie aan elkaar te bevestigen. Deze methode wordt al eeuwenlang gebruikt, omdat hij ontzettend betrouwbaar is. De sterkte van de constructie neemt met deze verbinding alleen maar toe. Daardoor kunt u lang genieten van uw eigen gebouwde project. Er zijn twee soorten verbindingen die u kunt maken met eiken pennen: Een open pen-en-gatverbinding of een gesloten pen-en-gatverbinding.

De open pen-en-gatverbinding

De open verbinding past u toe als u houdt van constructies waarbij de verbindingen te zien zijn. Aan beide zijden van de balk is de eiken pen dan zichtbaar. Dit type ziet u veel terug bij de verbinding van twee daksporen in de nok.

De gesloten pen-en-gatverbinding

Bij de gesloten pen-en-gatverbinding ziet u de eiken pennen niet. Dit type kiezen de meesten voor houtconstructies, zoals meubels, tuinhuizen, etc.

Eiken pennen montage

Een pen-en-gatverbinding is steviger dan een schroefverbinding, omdat de eiken pennen volledig door de balken gaan. Binnen een aantal stappen heeft u al een stevige constructie:

  1. Maak een pengat in de balk door erin te boren en daarna bij te hakken.
  2. Versmal de andere balk tot een pen.
  3. Plaats de smalle balk in het pengat.
  4. Boor enkele gaten in de constructie
  5. Sla de eiken pennen door de balk en de schoren.

Afmetingen eiken pennen

De eiken pennen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes:

Dikte Lengte
18 mm 50 mm, 200 mm, 300 mm
25 mm 50 mm, 300 mm

Schroefverbinding

De eiken schoren die we verkopen bij Eikenhouthandel kunnen vastgezet worden met schroeven. Om de eiken schoren ook echt goed te monteren, boort u de schroeven door de diagonale verbinding in de balken onder een hoek van 45 graden. Om toch de traditionele houten uitstraling te krijgen, slaat u de kleine houten pennen boven op de schroefgaten. Op die manier is er geen staal te zien in de constructie.

Rvs schroeven

Gebruik voor de schroefverbinding altijd rvs schroeven. Hiermee voorkomt u verkleuring van het hout. Eikenhout maakt namelijk looizuur aan om zichzelf te beschermen. Reguliere ijzeren schroeven reageren onder de juiste omstandigheden met dit beschermmiddel. Hierdoor worden ze aangetast en neemt de integriteit van de houten constructie af. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties die u kunt voorkomen door de juiste schroeven te gebruiken.

Koop de eiken pennen online bij Eikenhouthandel

U bestelt de eiken pennen eenvoudig online. Selecteer de gewenste dikte, de juiste afmeting en doe ze in uw winkelwagen. Na de betaling gaan we meteen aan de slag om ervoor te zorgen dat u uw pakket met eiken pennen binnen 3 werkdagen in huis heeft. Bent u in de buurt en wilt u de eikenhouten pennen zelf komen ophalen? Maak een afspraak door te bellen of een e-mail te sturen. U kunt ook een WhatsAppbericht sturen. We verwelkomen u graag op het afgesproken tijdstip. We zijn gevestigd in Breda aan de Arduinstraat 17a.


 Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239

Vestiging en openingstijden magazijn

Particulier
vrijdag 8:30 – 12:00 | 13:00 – 16:00
Afhalen op een andere werkdag op afspraak.
Zakelijk
Ma – Vr: 8:00 – 16:00 uur
Afhalen op een andere werkdag op afspraak.