Eiken pennen

Aan de slag met een groot project?

Vraag een offerte op maat aan.

Vertel ons wat u nodig heeft voor het realiseren van uw project en wij stellen een offerte op maat op.

Binnen 2 werkdagen een reactie!

Offerte aanvragen

Toont alle 3 resultaten

Filter

Voordelen van eiken pennen kopen bij Eikenhouthandel.nl

Eiken pennen verbinden de eiken schoren met de dikke balken door middel van een open of gesloten pen-en-gatverbinding. Door de toevoeging van de pennen neemt de sterkte van de constructie toe en krijgt uw tuinhuis een traditionele houten uitstraling. U kunt de pen-en-gatverbinding helaas niet altijd toepassen. Om toch de volledige houten look te behouden, slaat u de eiken pennen in de schroefgaten om de illusie van een traditionele verbinding te wekken. De pennen zijn gemaakt van Europees hout en zijn beschikbaar in verschillende diktes en afmetingen.

 • Traditionele houten uitstraling
 • Sterkere constructie en decoratief
 • Bezorging in Nederland en België
 • Bereikbaar via WhatsApp

Traditionele verbinding

Eiken pennen en eiken schoren zijn speciaal gemaakt om de horizontale en verticale balken van een dakconstructie aan elkaar te bevestigen. Deze methode wordt al eeuwenlang gebruikt, omdat hij ontzettend betrouwbaar is. De sterkte van de constructie neemt met deze verbinding alleen maar toe. Daardoor kunt u lang genieten van uw eigen gebouwde project. Er zijn twee soorten verbindingen die u kunt maken met eiken pennen: Een open pen-en-gatverbinding of een gesloten pen-en-gatverbinding.

De open pen-en-gatverbinding

De open verbinding past u toe als u houdt van constructies waarbij de verbindingen te zien zijn. Aan beide zijden van de balk is de eiken pen dan zichtbaar. Dit type ziet u veel terug bij de verbinding van twee daksporen in de nok.

De gesloten pen-en-gatverbinding

Bij de gesloten pen-en-gatverbinding ziet u de eiken pennen niet. Dit type kiezen de meesten voor houtconstructies, zoals meubels, tuinhuizen, etc.

Eiken pennen montage

Een pen-en-gatverbinding is steviger dan een schroefverbinding, omdat de eiken pennen volledig door de balken gaan. Binnen een aantal stappen heeft u al een stevige constructie:

 • Maak een pengat in de balk door erin te boren en daarna bij te hakken.
 • Versmal de andere balk tot een pen.
 • Plaats de smalle balk in het pengat.
 • Boor enkele gaten in de constructie
 • Sla de eiken pennen door de balk en de schoren.

Afmetingen eiken pennen

De eiken pennen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes:

Dikte Lengte
18 mm 50 mm, 200 mm, 300 mm
25 mm 50 mm, 300 mm

Schroefverbinding

De eiken schoren die we verkopen bij Eikenhouthandel kunnen vastgezet worden met schroeven. Om de eiken schoren ook echt goed te monteren, boort u de schroeven door de diagonale verbinding in de balken onder een hoek van 45 graden. Om toch de traditionele houten uitstraling te krijgen, slaat u de kleine houten pennen boven op de schroefgaten. Op die manier is er geen staal te zien in de constructie.

Rvs schroeven

Gebruik voor de schroefverbinding altijd rvs schroeven. Hiermee voorkomt u verkleuring van het hout. Eikenhout maakt namelijk looizuur aan om zichzelf te beschermen. Reguliere ijzeren schroeven reageren onder de juiste omstandigheden met dit beschermmiddel. Hierdoor worden ze aangetast en neemt de integriteit van de houten constructie af. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties die u kunt voorkomen door de juiste schroeven te gebruiken.

Direct online uw houtmaterialen aanschaffen

Op Eikenhouthandel.nl is het vinden en bestellen de juiste houtmaterialen heel makkelijk. Of u nu veel ervaring hebt met doe-het-zelf projecten of net start met uw eerste klus, we hebben alles voor u in ons uitgebreide aanbod zitten:

Verken ons complete assortiment en plaats uw bestelling eenvoudig online. Heeft u specifieke wensen qua maatvoering voor uw houtproducten? Dien dan geheel vrijblijvend een offerteverzoek in. U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie van ons.

Zakelijk houtproducten bestellen

Eikenhouthandel.nl is uw betrouwbare leverancier voor houtproducten met een constructiekwaliteit van QPA/1, niet alleen voor particuliere klanten maar ook voor zakelijke afnemers. Als uw partner kunnen we grootschalig houtproducten leveren die voldoen aan de specifieke behoeften van uw zakelijke projecten. We ondersteunen onder meer de volgende zakelijke klanten met hun houtproducten op maat:

 • Aannemers
 • Hoveniers
 • Interieurbouwers
 • Interieurstylisten

Vraag nu een offerte aan

Keuze uit bezorging of afhalen op afspraak

We bieden zowel aan particuliere als aan zakelijke klanten de optie om hun bestelde producten te laten bezorgen of zelf af te halen bij ons magazijn aan de Arduinstraat 17a in Breda, op een moment dat het u schikt. De levering van onze houtproducten vindt doorgaans plaats binnen 10-15 werkdagen*.

*De levertijd kan verschillen per product. Voor accurate levertijden van specifieke producten verwijzen we u naar de betreffende productpagina.

Zodra uw order bij ons magazijn is binnengekomen, zorgen we voor een snelle verzending of stellen we u onmiddellijk op de hoogte zodat u telefonisch (06 15 635 239) een afhaalafspraak kunt inplannen. Het is ons doel om het proces voor u zo soepel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen, zodat u zich volledig kunt focussen op het realiseren van uw projecten.

Inzicht in de verzendkosten

Hieronder vindt u een duidelijk overzicht van onze verzendkosten per orderbedrag voor leveringen binnen Nederland en België.

Orderbedrag Bezorgkosten (binnen Nederland & België)
€ 0,- tot € 350,- € 119,-
€ 350,- tot € 500,- € 99,-
€ 500,- tot € 750,- € 79,-
€ 750,- tot € 900,- € 59,-
€ 900,- tot € 1300,- € 39,-
€ 1300,- tot € 1500,- € 29,-
va. € 1500,- GRATIS VERZENDING

Deze bedragen zijn inclusief 21% BTW.

Vragen? Neem contact op!

Heeft u vragen over onze producten of uw bestelling/afname? We staan klaar om u te helpen. Neem contact met ons op via info@eikenhouthandel.nl of bel naar 06 156 35 239 voor directe ondersteuning. Ook via WhatsApp kunt u ons bereiken.


Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239

Adresgegevens van ons magazijn

Eikenhouthandel.nl
Arduinstraat 17a
4827 HK Breda

T: 06 15 635 239
E: info@eikenhouthandel.nl