Douglas planken zwart

Toont alle 2 resultaten

Filter

Bent u op zoek naar de beste en duurzaamste planken om uw nieuwe schuur, tuinhuis of overkapping mee af te werken? Dan zijn de zwart gecoate planken van Douglas hout uit ons assortiment precies wat u nodig heeft.

We bieden bij Eikenhouthandel.nl altijd het hout in de juiste afmetingen en met de gewenste afwerkingen. Uw nieuwe zwarte Douglas planken wachten op u. Bestel ze dus snel en profiteer van onze voordelen:

  • Enkel de beste Europese Douglas planken (zwart)
  • Sterk hout met een levensduur van 10 tot 15 jaar
  • Bij vragen makkelijk te bereiken via WhatsApp
  • Geen verzendkosten vanaf €500,- binnen Nederland
  • Bestelling afhalen of laten bezorgen

Toepassingen Douglas planken zwart

We hebben in ons assortiment 2 soorten Douglas planken die zwart gecoat zijn: Douglas Zweeds rabat en Douglas Fins rabat. Beide planken zijn geschikt om gebruikt te worden als dak-, wand- en gevelbekleding. Ook zijn ze toe te passen als vloer voor uw tuinhuis of overkapping.

Kenmerken Douglas hout

U weet misschien wel van Douglas hout dat het een prachtige rode kleur heeft. Veel mensen kiezen Douglas hout in plaats van eikenhout vanwege deze kleur en omdat de gloed een warme en luxe uitstraling heeft. Maar Douglas hout heeft nog veel meer uiterlijke kenmerken, zoals een fijne nerf en minimale knoesten.

De Douglasspar is een zachte houtsoort, maar toch relatief hard. In combinatie met de bewerkbaarheid is Douglas de perfecte houtsoort voor het bouwen van houtconstructies en de afwerking ervan. Welke afmeting planken u ook nodig heeft, u zaagt ze makkelijk op maat.

Zwarte beschermlaag op de Douglas planken

De zwarte laag op de Douglas planken geeft het hout niet alleen een moderne en strakke look, het biedt ook bescherming. Onze behandeling van de Douglas planken met een zwarte beits biedt meerdere voordelen:

  • De planken werken minder
  • De beschermlaag verlengt de levensduur
  • Schimmels en vocht dringen minder makkelijk de planken in
  • Beter bestand tegen externe invloeden
  • Het hout verkleurt niet

Veelgestelde vragen over Douglas planken zwart

Hoe duurzaam zijn de zwarte Douglas planken?

In termen van duurzaamheidsklassen zit Douglas hout in de middelste: klasse 3. Dit betekent dat het onbehandeld 10 tot 15 jaar lang meegaat. Dankzij de zwarte beschermlaag zijn de Douglas planken nog duurzamer dan onbehandelde Douglas planken en gaan ze nog langer mee.

Hoe garandeer ik een stevige constructie?

Het is verstandig om gebruik te maken van roestvrijstalen schroeven voor een betrouwbare bevestiging van de Douglas planken. Als u deze schroeven in de complete constructie toepast, dan bent u verzekerd van een stevige constructie.

Hoe plaats ik de Douglas planken in het zwart het beste?

Door de afschuining (Douglas Zweeds rabat) of de inkeping (Douglas Fins rabat) en de overlappende plaatsing van de planken creëert u een potdekseleffect. Dit is de beste manier om de zwarte Douglas planken te leggen, omdat u zo een waterdicht(e) wand of dak maakt.

Meer Douglas hout voor uw project

Gaat u net beginnen aan uw project of bent u al een tijdje bezig en zoekt u het laatste afwerkingsmateriaal. Waar u ook naar op zoek bent voor uw Douglas overkapping, schuur of tuinhuis, bij Eikenhouthandel.nl hebben we het!

We bieden u, naast Douglas planken in het zwart, onbehandelde Douglas planken, vellingdelen, balken en schoren.

Zwarte Douglas planken kopen bij Eikenhouthandel.nl

Vanzelfsprekend koopt u alle soorten eikenhout en Douglas hout in onze webshop. Wilt u de planken bij u thuis laten bezorgen? Geef dit dan in het bestelproces aan!

Als u uw producten wilt afhalen in ons magazijn aan de Emmikhovensestraat 8 in Waalwijk, dan kunt u een afspraak inplannen op een dag en tijdstip wanneer het u uitkomt. Op de dag dat u de zwarte Douglas planken komt afhalen, leggen we ze voor u klaar, zodat u ze snel kunt inladen.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via 06 15635239, WhatsApp of info@eikenhouthandel.nl.

Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239

Vestiging en openingstijden

Particulier
vrijdag 8:30 – 12:00 | 13:00 – 17:00
Zaterdag: 08:30 – 13:00 uur
Zakelijk
Ma – Vr: 8:30 – 17:00 uur
Zaterdag: 8:30 – 13:00 uur