Douglas vellingdelen

Enig resultaat

Filter

Bestel uw Douglas vellingdelen bij de online webshop van Eikenhouthandel.nl. We hebben een uitgebreid assortiment aan zowel Douglas hout als eikenhout. We zijn al jarenlang de verkoopexpert op het gebied van allerlei soorten hout en dat ziet u terug in de kwaliteitsproducten die we leveren. U koopt de Douglas vellingdelen bij ons voor de beste prijs en u heeft ze al heel snel in huis!

  • Makkelijk bereikbaar via WhatsApp
  • De duurzaamste Europese Douglas vellingdelen
  • Levensduur: 10 tot 15 jaar
  • Geen verzendkosten vanaf €500,- binnen Nederland

Toepassingsmogelijkheden Douglas vellingdelen

Voor een goede dakafwerking van uw tuinhuis of overkapping gebruikt u Douglas hout vellingdelen. Maar ze kunnen ook worden toegepast als wand of vloer. Deze planken zijn heel veelzijdig en sterk.

We bieden bij Eikenhouthandel.nl de vellingdelen standaard aan met een mes-groefverbinding. Hierdoor schuift u de verschillende delen makkelijk in elkaar. Ze hebben ook een schuin afgezaagde hoek, waardoor het geheel na het leggen compleet waterdicht is.

Eigenschappen Douglas

Eikenhout was tijdenlang de houtsoort waarmee constructies in de tuin werden gebouwd, maar Douglas hout wint aan populariteit. Deze soort heeft namelijk van nature een warme en knusse uitstraling. In combinatie met de kenmerkende rode kleur geeft u uw tuin hiermee een gezellige sfeer. Als u de Douglas vellingdelen niet behandelt, verkleurt het hout wel naar een blauwgrijze tint. Douglas hout heeft ook fijne nerven en knoesten.

De Douglasspar is een zachthoutsoort, maar is dankzij zijn hoge percentage kernhout toch relatief hard. Dit maakt het hout ontzettend sterk, duurzaam en heel geschikt om een dak, wand en gevel mee te bekleden. De planken van Douglas zijn eenvoudig op maat te zagen en goed te bewerken. We verkopen Douglas in de volgende afmetingen:

Douglas hout vellingdelen als dakbeschot monteren

Onze Douglas hout vellingdelen zijn optimaal gedroogd, waardoor ze nog sterker zijn en langer meegaan dan niet-gedroogd dakbeschot. Doordat ze gedroogd zijn, moeten de planken niet te strak bevestigd worden. Ze hebben namelijk nog ruimte nodig om te kunnen werken als de luchtvochtigheid hoog is.

Wilt u snel het dakbeschot op uw constructie bevestigen, gebruik dan de brede vellingdelen in de volgende afmetingen: 18×175 mm. Zet een plank altijd met 2 roestvrijstalen schroeven vast, maar zorg ervoor dat u eronder ruimte vrijhoudt om de werking goed te kunnen opvangen.

Behandeling Douglas vellingdelen

Douglas vellingdelen gaan buiten zo’n 10 tot 15 jaar mee. Om het hout goed te houden, is het verstandig om de constructie met beits, lak of verf te behandelen. Dit biedt een beschermlaag die verschillende voordelen met zich meebrengt:

  • Het verlengt de levensduur van het hout
  • Het hout werkt minder
  • Het hout is beter beschermd tegen rot, vocht en schimmels
  • Er treedt geen vergrijzing op

Douglas vellingdelen kopen bij Eikenhouthandel.nl

Bestel uw benodigde Douglas hout vellingdelen veilig bij Eikenhouthandel.nl. U kunt namelijk betalen via iDEAL. Het is mogelijk om uw bestelling te laten bezorgen of zelf af te halen in ons magazijn aan de Emmikhovensestraat 8 in Waalwijk. Kiest u voor de tweede optie, dan leggen we de vellingdelen voor u klaar, zodat u ze direct mee kunt nemen.

Heeft u nog een vraag over een specifiek product in het assortiment? U bereikt ons heel eenvoudig door contact op te nemen via 06-156 35 239, WhatsApp of info@eikenhouthandel.nl.


Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239

Vestiging en openingstijden

Particulier
vrijdag 8:30 – 12:00 | 13:00 – 17:00
Zaterdag: 08:30 – 13:00 uur
Zakelijk
Ma – Vr: 8:30 – 17:00 uur
Zaterdag: 8:30 – 13:00 uur