Douglas palen

Toont alle 4 resultaten

Filter

Zoekt u de ideale basis om uw veranda of overkapping mee te bouwen? De Douglas palen komen uit productiebossen in Europa. Hierdoor zijn ze niet alleen voordeliger dan palen uit Noord-Amerika, maar ook een stuk duurzamer.

Bovendien is Douglas hout eenvoudig op maat te zagen en te bewerken. Bestel ook uw palen van het beste Douglas hout bij Eikenhouthandel.nl en start de bouw!

  • Bij vragen snel te bereiken via WhatsApp
  • Bewerkte Douglas palen: duurzaamheidsklasse 3
  • Alleen hout van de beste kwaliteit
  • Vanaf € 1.500,- gratis in NL & BE bezorgd

Karakteristieken van Douglas hout

Voor de bouw van een veranda of overkapping kiezen veel mensen voor Douglas hout in plaats van eikenhout. Dit komt door de warmere uitstraling en de fijne nerf van Douglas hout , wat zorgt voor een chique look. U herkent de Douglas palen al van ver aan de roodbruine of gele kleur.

Onbehandeld verkleurt het hout naar een blauw grijze tint. Wilt u liever de natuurlijke kleur behouden? Behandel het dan met een transparante beits.

Douglas palen geschaafd: stabiel en sterk

Het hout kenmerkt zich ook door zijn stabiliteit en stevigheid. Hierdoor zijn de Douglas palen heel goed toe te passen als solide basis voor overkappingen, terrassen, gevels en veranda’s. Ondanks de hardheid, zijn de palen makkelijk te bewerken. Zo bouwt u binnen no time een stabiele constructie met een sfeervolle uitstraling. We bieden Douglas palen in 2 afmetingen:

Onderhoud Douglas palen

Na een behandeling met beits of olie, hoeft u uw Douglas palen amper te onderhouden. Ze zijn hierdoor namelijk beter beschermd tegen schimmel, rot en vocht, en gaan zo wel 10 tot 15 jaar mee.

Meer voordelen van de behandeling van Douglas palen

  • Het hout werkt minder.
  • De originele kleur blijft behouden (afhankelijk van de soort beits).
  • De Douglas palen behouden hun integriteit.

Weet u niet zeker wat de beste manier is om het hout goed te behandelen? Vraag dan om advies bij een van onze houtspecialisten. U neemt eenvoudig contact met ons op via WhatsApp of 06 15635239.

Veelgestelde vragen over Douglas palen

Hoe duurzaam is Douglas hout?

Onze Douglas palen vallen in de duurzaamheidsklasse 3. Er zijn in totaal 5 klassen: hout in klasse 1 t/m 3 is het duurzaamst en kan goed toegepast worden voor diverse buitenprojecten. Soorten die in klasse 4 of 5 vallen, zijn bedoeld voor binnen.

Welke soort schroeven moet ik gebruiken voor de montage?

Gebruik voor een stevige montage van uw Douglas palen en de rest van de constructie altijd RVS schroeven. Zo bouwt u een stabiele overkapping, veranda of gevel die lang meegaat.

Waarmee kan ik het hout behandelen?

Bent u op zoek naar een afwerking die de originele structuur en kleur bedekt? Kies dan voor een grijze of zwarte beits of een impregneermiddel. Als u de structuur en roodbruine kleur wilt behouden, ga dan voor een transparante beits.

Douglas hout online bestellen bij Eikenhouthandel.nl

Koop uw Douglas palen van de beste kwaliteit bij Eikenhouthandel.nl. U heeft bij ons de mogelijkheid om het hout te laten bezorgen of zelf af te halen. Indien u de palen wilt afhalen in ons magazijn aan de Emmikhovensestraat 8 in Waalwijk, neem dan contact met ons en maak een afspraak. We zorgen ervoor dat uw bestelling klaarligt op de afgesproken afhaaldatum.

Heeft u nog vragen of wilt u advies ontvangen van onze houtexperts? Bel ons gerust via 06 15635239, stuur een WhatsAppbericht of verzend een e-mail naar info@eikenhouthandel.nl. We staan u graag te woord.


 Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239

Openingstijden magazijn in Waalwijk

Particulier
vrijdag 8:30 – 12:00 | 13:00 – 17:00
Zaterdag: 08:30 – 13:00 uur
Zakelijk
Ma – Vr: 8:30 – 17:00 uur
Zaterdag: 8:30 – 13:00 uur