Douglas Zweeds rabat

Als u plannen heeft om in de tuin te gaan timmeren, komt u vast en zeker douglas Zweeds rabat tegen in uw zoektocht naar de juiste materialen. Deze uitvoering is de afgelopen jaren steeds meer in trek gekomen voor het maken van wanden van overkappingen. En dat is niet voor niets! Rabatdelen zijn heel praktisch om mee te werken, omdat u vrij snel een behoorlijk oppervlak kunt afdekken met als resultaat een verfraaiing van uw schuur of schutting!WAT IS RABAT?

Een rabat is een plank die speciaal is vormgegeven met als doel een horizontaal mooi aaneengesloten wand van stapelbare planken. Door de manier waarop de planken worden gezaagd, kunnen de planken worden samengevoegd zodat ze elkaar een beetje overlappen. De naden die er zijn, zijn zo gemaakt dat regenwater automatisch er langs wegstroomt. Dit type rabat heeft dus als groot voordeel dat er geen vocht in de naden blijft staan met als voordeel een langere levensduur.

VERSCHIL DOUGLAS ZWEEDS RABAT EN GEWOON RABAT

Regelmatig krijgen we de vraag van onze klanten wat het verschil is tussen douglas Zweeds rabat en gewoon rabat. Het verschil zit hem vooral in de vorm van de planken. Bij gewoon rabat loopt er langs de onderkant van de plank een groef. Aan de bovenkant van de plank loopt een dunne rand die precies in die groef past. Daardoor kun je het kenmerkende ‘stapelen’ toepassen. Douglas Zweeds rabat heeft dus een iets andere vorm. Het hout loopt schuin af en is aan de bovenkant van de plank smal. Onderaan de plank is een uitsparing, waardoor u de plank op het dunne deel van een andere plank kunt zetten. Het resultaat is een prachtig gevel met overlappende planken die allemaal een beetje schuin lopen.

Neem contact op

Bent u op zoek naar Douglas Zweeds rabat van de hoogste kwaliteit of ander Douglashout? Bestel dan direct bij Eikenhouthandel. Voor meer informatie over ons Douglas Zweeds rabat kunt u gerust contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen, te bellen via +31 06 156 35 239 of door een e-mail te sturen. U kunt ook geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.