Potdekselen Hout Gevel of Schutting

✓   Maat- en schaafwerk mogelijk 
   Persoonlijk/vakkundig advies
   Gratis bezorging vanaf €1500
Scherpe tarieven, Eiken & Douglas
Vandaag besteld,
binnen 10 werkdagen geleverd
 
Je ziet het steeds vaker, mensen met een dichte schutting. De manier van potdekselen is ideaal, op deze manier is het heel makkelijk om mee te werken. Je legt in ware de planken gewoon net een stukje over elkaar heen. Het is ook direct mooi afgewerkt en je ziet niet dat het hout gaat krimpen, wat je wel hebt als je de planken koud op elkaar monteerd. Je hebt hiervoor ook speciale planken die als het ware over elkaar vallen, deze planken worden Rabatdelen genoemd. Van deze rabatdelen hebben wij twee verschillende soorten van de Halfhout rabatdelen en de Zweeds Rabat. Schaaldelen worden ook gebruikt om te potdekselen, schaaldelen zijn planken waar de boomschors nog aan de rand zit. 

Potdekselplanken in ons assortiment


De mooiste potdekselplanken kunt u vinden bij Eikenhouthandel.nl in het assortiment. Door de hoge kwaliteits eis die wij aan de planken stellen, zorgen wij ervoor dat u een topproduct krijgt. Het douglashout dat wij aanbieden, heeft ook een mooie structuur. De potdekselplanken van eiken kunnen onbehandeld 20-25 jaar mee en de douglas potdekselplanken ook gemakkelijk 10-15 jaar onbehandeld. Naast de douglas hout & eikenhout potdekselplanken bieden wij ook een breed assortiment planken, balken, terrasdelen en af- & bewerkingsmateriaal. 

In ons assortiment:
✓ Eiken & Douglas planken
✓ Eiken & Douglas balken
✓ Eiken & Douglas terrasdelen
✓ Eiken & Douglas vellingdelen
Eiken & Douglas beits 

Tips voor potdekselen

Bij het potdekselen moet u er goed aan denken om aan de onderkant te beginnen, dit is omdat je de planken overlapt. Het is ook verstandig om de onderkant net iets boven de grond te houden, zodat het hout langer mee gaat. Onderaan met een lat beginnen is raadzaam, waardoor de onderste potdekselplank ook op die manier scheef word gemonteerd. Nog een aantal kleine tips:

✓ Zorg ervoor dat de hartkant van het hout altijd naar binnen is gericht, dit zorgt voor langere levensduur en dat de planken niet krom trekken.
✓ Als u de planken zelf wilt schilderen doet u er goed aan om de achterzijde ook eenmalig te schilderen.
✓ Als u de planken gaat monteren hoeft u alleen maar aan de onderkant van de plank te schroeven, de bovenkant word door de bovenop liggende tegengehouden.