Back
Home / Vuren gemodificeerd fins rabat 18x140x3300 mm

Vuren gemodificeerd fins rabat 18x140x3300 mm

Deze gevelbekleding is 18 mm dik en 140 mm breed. De werkende breedte van deze fins rabat profielen is 129 (125 + 4 mm ruimte voor mogelijk houtwerking).

Levertijd 1-15 werkdagenOp voorraad

21,90 incl. BTW

Omschrijving
Bekijk omschrijving

Deze fins rabat profielen van thermisch gemodificeerd vurenhout zijn een duurzame en voordelige vorm van gevelbekleding. Dit thermisch gemodificeerd vuren heeft een lange levensduur, vergelijkbaar met het luxe Red Cedar. Door de milieuvriendelijke behandeling zijn deze gevelprofielen zeer vormvast, lichtgewicht en krijgen ze een fraaie bruine kleur.

Deze thermo gevelbekleding is 18 mm dik en 140 mm breed. De werkende breedte van deze fins rabat profielen is 129 (125 + 4 mm ruimte voor mogelijk houtwerking). Fins rabat is een speciale vorm van gevelbekleding, deze profielen zorgen er namelijk voor dat er geen vocht doorkomt naar uw achterwand. Het is hierbij wel van belang dat uw gevel goed kan ventileren. Hier gebruikt u ventilatielatten met ronde bogen voor. Deze zorgen voor optimale ventilatie. De water afvoerende kwaliteiten van deze rabatdelen komen het best tot hun recht als u deze profielen verticaal monteert.

Thermisch gemodificeerd vurenhout kent veel voordelen. Zo is vurenhout van zichzelf niet zo duurzaam, maar zorgt de milieuvriendelijke stoombehandeling ervoor dat het duurzaamheidsklasse 2 krijgt. Dit betekent dat deze gevelbekleding zo’n 20 jaar kan blijven hangen. Ook zijn deze profielen zeer vormvast. Dit komt omdat veel van het vocht uit het hout onttrokken wordt tijdens de warmtebehandeling. Hierdoor is het hout ook veel lichter dan onbehandeld vuren. Verdere behandeling van deze fins rabat gevelbekleding is niet nodig, omdat thermo vuren goed bestand is tegen schimmels en insecten.

Het nadeel van thermo vuren is dat het vrij kwetsbaar is. Vooral bij een vlonder ziet u dit terug, omdat u hierop loopt. Bij een gevel heeft u hier echter weinig last van. Thermo vuren heeft de kenmerkende grote noesten, wat voor ons ook gelijk de charme van het hout is. Dit zorgt ervoor dat deze gevelbekleding een levendige en natuurlijke uitstraling heeft.

Specificaties
Bekijk specificaties
Lengte:
330cm
Afwerking:
Fijn bezaagde zichtzijde
Houtsoort:
Gemodificeerd, Vurenhout
Model:
Fins rabat
Toepassing:
Gevelbekleding, Schutting