Eiken-schoren
Heeft u een prachtige eikenhouten dakconstructie gemaakt of laten maken? Dan kunt u dit tot een prachtig authentiek geheel maken door het aanbrengen van eiken schoren.


Weergave:
 


Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Eiken Schoor

Schoren - Eiken - Eiken schoren, 45 graden gezaagd.

14,45

Verbinding met eiken schoren

Gebruik eiken schoren voor een traditionele verbinding om twee of meer houten delen aan elkaar te bevestigen. Deze methode is al eeuwenoud. Een open pen- en gatverbinding is een verbinding waarbij aan beide zijden de pen zichtbaar is, bijvoorbeeld bij de verbinding van twee daksporen in de nok. Een gesloten pen- en gat verbinding wordt ook wel een blinde pen- en gat verbinding genoemd en is het meest toegepast in hout & tuinhout constructies.

Pen-en-gatverbinding

De methode met pen-en-gatverbindingen is sterker dan het standaard vastspijkeren van onderdelen. In de ene balk wordt het pengat gemaakt - eerst geboord, dan bijgehakt - en de andere balk wordt versmald tot een pen zodat deze in het gat past. Om beide onderdelen onwrikbaar met elkaar te verbinden, worden door de gehele constructie enkele gaten geboord, waar dan de eiken schoren en pennen doorheen gaan. Naast dat eiken schoren en pennen de constructie dus zullen verstevigen, wil het oog ook wat! Met deze techniek krijgt u de karakteristieke uitstraling van oude boerderijen en een sfeervolle houten dakconstructie die met vakmanschap is gemaakt.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.