Grenen timmerpanelen

Aan de slag met een groot project?

Vraag een offerte op maat aan.

Vertel ons wat u nodig heeft voor het realiseren van uw project en wij stellen een offerte op maat op.

Binnen 2 werkdagen een reactie!

Offerte aanvragen

Filter

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Bestel uw grenen timmerpanelen eenvoudig online bij Eikenhouthandel.nl. Dit type hout heeft een neutrale look en is vanwege zijn stevigheid zeer geschikt om sterke meubels en chique wandplanken van te maken. Zit de juiste maat er niet bij? We leveren ook maatwerk. Stuur een e-mail of verzend een contactformulier waarin de gewenste afmetingen staan en we sturen een prijsopgave uw kant op.

  • Makkelijk te bewerken
  • Bezorging in Nederland en België
  • Levering binnen 1-15 werkdagen
  • Bereikbaar via WhatsApp

Wat is een grenen timmerpaneel?

Grenen is een soort hout dat u vooral binnenshuis toepast om meubels van te maken. Het heeft een lichte kleur. Hierdoor ziet u de noesten en vlammen, die het hout karakter geven, goed. Massief grenen is afkomstig van de naaldboom en is dus een zachte houtsoort. Het voordeel hiervan is dat grenen timmerpanelen makkelijk te bewerken zijn en u ze dus op veel plekken in huis kunt toepassen.

Een timmerpaneel wordt gemaakt van massief grenen lamellen. Deze lamellen worden samengevoegd en vormen een sterk geheel. Elke lamel heeft een unieke houtstructuur en dus ziet geen enkel grenen timmerpaneel er hetzelfde uit.

Grenen timmerpanelen bewerken

Grenen timmerpanelen zijn over het algemeen zeer makkelijk te bewerken, maar tijdens het zagen of frezen kan het soms splinteren. Schuur het paneel om het oppervlak en de randen glad te krijgen en het robuuste karakter nog meer naar boven te halen.

Wilt u meerdere grenen timmerpanelen aan elkaar bevestigen, gebruik dan enkel rvs schroeven. Deze roesten namelijk niet en tasten het hout niet aan.

Massief grenen afwerken

Grenen is een houtsoort die werkt. Dit betekent dat het onbehandelde grenenhout krimpt als het droogt en uitzet als het vochtig wordt. Het is daarom essentieel om uw houtmeubel goed af te werken. U werkt uw meubel af met onze verf, beits of lak. Dit vormt een beschermend laagje en zorgt ervoor dat het grenen lang meegaat.

Interieurtoepassingen

Onze grenen timmerpanelen zijn gemaakt van hoge kwaliteit Europees grenenhout en daardoor zeer geschikt voor het maken van meubels voor in huis, zoals:

  • Wandkasten
  • Tafels
  • Bureaus
  • Planken aan de muur

We raden u aan om onbehandeld grenen niet buiten toe te passen. Dit type hout heeft van nature namelijk duurzaamheidsklasse 5 en is hiermee niet geschikt voor buitengebruik. Hout met duurzaamheidsklasse 1 is hier wel geschikt voor en gaat buiten het langste mee. Let er wel op dat het hout in huis ook niet geheel ‘veilig’ is. In ruimtes met hoge temperaturen kan grenen gaan scheuren en bij veel daglicht verkleuren.

Grenen timmerpanelen online bestellen

U kunt uw grenen timmerpanelen eenvoudig online bestellen. Bij Eikenhouthandel.nl vindt u het massief grenen dat u nodig heeft voor al uw meubels. Bekijk ook ons hoogwaardige eikenhout voor als u tuinmeubels wilt maken of aan grote buitenprojecten wilt beginnen. We leveren uw bestelling binnen 1-15 werkdagen. Heeft u nog vragen? Neem contact op door een WhatsAppbericht te sturen of stuur een e-mail naar info@eikenhouthandel.nl.


 Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239
 

Bestelling ophalen in Waalwijk

Als u uw bestelling liever zelf ophaalt in ons magazijn, dan kan dat natuurlijk ook. Maak eenvoudig een afspraak en haal de grenen timmerpanelen op de afgesproken datum op. Ons magazijn is eenvoudig te bereiken.

Vestiging en openingstijden magazijn

Particulier
Vrijdag 8:30 – 12:00 | 13:00 – 17:00
Afhalen op een andere werkdag op afspraak.
Zakelijk
Ma – Vr: 8:30 – 17:00 uur