Eiken vloeren

Aan de slag met een groot project?

Vraag een offerte op maat aan.

Vertel ons wat u nodig heeft voor het realiseren van uw project en wij stellen een offerte op maat op.

Binnen 2 werkdagen een reactie!

Offerte aanvragen

Enig resultaat

Filter

Bij Eikenhouthandel.nl bent u op de juiste plaats als u een nieuwe eiken vloer wilt kopen en tegelijkertijd informatie wilt krijgen over bijvoorbeeld het leggen van de planken. Een eiken multiplank is opgebouwd uit verschillende lagen en heeft van nature een lichte kleur. Bestel direct de zwarte MDF plinten erbij voor een strakke afwerking van uw nieuwe eiken vloer.

  • De specialist in alle soorten eikenhout
  • Gratis verzending vanaf € 1.500,-
  • Levering binnen 1-15 werkdagen
  • Makkelijk bereikbaar via WhatsApp

Opbouw eiken multiplank

Een eiken multiplank heeft een compleet andere opbouw dan regulier laminaat. Het onderste gedeelte van de plank bestaat uit meerdere lagen berken multiplex en is 12 mm dik. Daar bovenop ligt een massieve eiken toplaag van in totaal 4 mm dik. Dankzij de verschillende lagen is dit type vloer ontzettend sterk en goed bestand tegen een stootje. Ook gaat een eiken vloer lang mee en werkt hij minder dan een massief houten vloer.

Eiken vloer leggen

Onze eiken planken zijn stuk voor stuk voorzien van een mes en groef aan de kopse kant, waardoor u het kliksysteem kunt toepassen en de eiken vloer eenvoudig zelf legt. Natuurlijk kunt u het ook laten doen door een specialist. Als u van plan bent om zelf aan de slag te gaan, is het goed om te weten dat er twee manieren zijn waarop u de eiken vloer kunt leggen:

  • Zwevend leggen
  • Vastlijmen

Iedere legwijze heeft weer zijn eigen voordelen en nadelen. Neem contact met ons op als u vragen heeft over welke manier u het beste kunt gebruiken. We zijn makkelijk te bereiken via WhatsApp.

Zwevend leggen

Het zwevend leggen van uw nieuwe eiken vloer is over het algemeen goedkoper. U kunt de vloer namelijk makkelijk zelf leggen en hoeft minder uit te geven aan materialen. Het nadeel van een zwevende vloer is dat de planken niet dicht tegen de muur gelegd kunnen worden in verband met de werking. Laat daarom altijd ongeveer 1,5 centimeter ruimte tussen de eiken vloer en de muur. Deze ruimte kunt u wel gemakkelijk opvullen met bijvoorbeeld (overzet)plinten.

Vloer lijmen

Het voordeel van een verlijmde eiken vloer is dat hij stabieler ligt dan een zwevende vloer. Ook werkt de vloer minder als er gebruik is gemaakt van lijm. Als u vloerverwarming in uw woning heeft, wordt de warmte ook nog eens sneller doorgegeven. Het nadeel van een verlijmde vloer is dat u het bijna altijd moet laten doen door een vakkundige parketteur. Een eiken vloer lijmen is namelijk een lastige klus voor iemand die geen verstand heeft van vloeren leggen. De kosten vallen hierdoor wel hoger uit en u betaalt meer voor de nodige materialen.

Overgang eiken vloer naar muur: MDF plinten

Nu de vloer gelegd is, houdt u wat ruimte over tussen de eiken vloer en de muur. Om een mooie overgang te realiseren, verkopen we bij Eikenhouthandel.nl zwarte MDF plinten. De donkere plint contrasteert prachtig met de lichte kleur van de eiken multiplank en laat uw vloer er afgewerkt uitzien.

Veelgestelde vragen over eiken vloeren

Wat leg ik onder een eiken vloer?

Onder een eiken vloer legt u een zogenoemde ondervloer. De ondervloer, meestal een zilverachtige folie, biedt geluiddemping en isolatie. U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van Alufoam ondervloerfolie.

Kan onder een eiken vloer vloerverwarming geplaatst worden?

Eiken multiplank is dankzij zijn meerdere lagen uitermate geschikt om vloerverwarming onder te leggen. Dit soort planken werken namelijk minder dan massief houten planken en zijn minder gevoelig voor de fluctuerende luchtvochtigheid in woningen.

Welke soort lijm moet ik gebruiken?

Als u uw nieuwe eiken vloer zelf gaat leggen en de planken wilt vastlijmen voor meer stabiliteit, dan kunt u het beste een polymeerlijm gebruiken. Dit type lijm is zeer geschikt om verschillende soorten hout, waaronder eiken en berken multiplex, vast te zetten.

Eiken vloeren online bestellen

Bestel uw eiken multiplanken online via Eikenhouthandel.nl. We leveren uw vloer binnen 15 werkdagen. Woont u in de buurt en heeft u de mogelijkheid om uw vloer zelf op te halen? Maak een afspraak en kom op de afgesproken datum en het tijdstip langs in ons magazijn. We zijn gevestigd aan de Industrieweg 93c.

Neem contact op met Eikenhouthandel.nl

Als u nog vragen heeft over de eiken vloer of over een van onze andere producten, stuur ons dan een bericht via WhatsApp of verzend een e-mail. We staan voor u klaar en helpen u graag verder.

 Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239

Vestiging en openingstijden magazijn

Particulier
Vrijdag: 8:30 – 12:00 | 13:00 – 17:00
Afhalen op een andere werkdag op afspraak.
Zakelijk
Ma – Vr: 8:30 – 17:00 uur