Composiet vlonderplanken

Aan de slag met een groot project?

Vraag een offerte op maat aan.

Vertel ons wat u nodig heeft voor het realiseren van uw project en wij stellen een offerte op maat op.

Binnen 2 werkdagen een reactie!

Offerte aanvragen

Filter

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Voordelen composiet vlonderplanken kopen bij Eikenhouthandel.nl

Met de vlonderplanken gemaakt van een composiet (WPC) legt u binnen no time een terras dat uw tuin een luxe uitstraling geeft. Deze kunststoffen planken hebben meerdere voordelen, waaronder dat ze zeer weersbestendig zijn, in veel natuurlijke kleuren verkrijgbaar zijn en veelal gemaakt zijn van gerecycled materiaal.

Echt hout werkt ook veel meer, is gevoeliger voor vocht, kan onderhoudsintensief zijn en verkleurt meer door de weersinvloeden. Composiet vlonderplanken hebben helemaal geen of maar een fractie van de nadelen van echt hout en zijn de oplossing voor een onderhoudsarme vlonder die jarenlang meegaat. Uw composiet vlonderplanken met al het bevestigingsmateriaal voor een all-in pakket koopt u bij Eikenhouthandel.nl.

 • Milieuvriendelijk en onderhoudsarm
 • Vanaf € 1.500,- gratis bezorging
 • Binnen 3-4 weken geleverd
 • Vragen? Bereik ons via WhatsApp

Waarom kiezen voor vlonderplanken van een composiet?

Alle composiet vlonderplanken uit ons assortiment zijn massief. Deze soort vlonderplanken zijn veel sterker dan holkamer vlonderplanken en hebben een veel langere levensduur. We leveren u enkel de beste kwaliteit composiet vlonderplanken en voorzien u desgewenst van advies!

Een composiet is milieuvriendelijker en duurzamer dan hout en een goed alternatief voor het maken van sterke vlonderplanken. Ze kunnen tot wel 25 jaar meegaan en zijn volledig recyclebaar. De overige voordelen zijn:

 • Ze splinteren niet
 • Ze zijn eenvoudig te onderhouden
 • Ze zijn gewoon te bewerken met houtbewerkingsmachines
 • Ze zijn makkelijk te bevestigen met behulp van start- en tussenclips

Composiet vlonderplanken all-in pakket samenstellen

Bij Eikenhouthandel verkopen we alle onderdelen om een prachtig terras te creëren. Naast de composiet vlonderplanken vindt u hier namelijk het juiste bevestigingsmateriaal om zo makkelijk mogelijk een betrouwbare en sterke vlonder te maken. Bekijk ons aanbod start- en tussenclips en voeg ze toe aan uw bestelling om een all-in pakket samen te stellen.

Soorten composiet vlonderplanken: houtnerf of gestreept

Vlonderplanken gemaakt van een composiet worden steeds populairder. Hierdoor worden er ook steeds meer soorten geproduceerd. Zo zijn er bijvoorbeeld composiet vlonderplanken die de bekende strepen bevatten. Maar we hebben ook composiet vlonderplanken met houtnerf op voorraad. Bij Eikenhouthandel.nl hebben we voor iedere bouwer de juiste planken.

Composiet vlonderplanken zwevend leggen

Voor de montage van een stevig terras heeft u de volgende materialen nodig:

 • Composiet vlonderplanken
 • Montageclips (start- en tussenclips)
 • Onderliggers (draagbalken)

Om de composiet vlonderplanken in 1 keer goed te kunnen leggen, moeten de onderliggers op een stabiele, vlakke ondergrond worden gemonteerd. Bovendien dienen de balken goed ondersteund te worden.

Als de constructie staat, is het tijd om de massieve composiet vlonderplanken zwevend te leggen. Begin op iedere regel met een startclip en leg de eerste vlonderplank. Vervolgens kunt u een tussenclip plaatsen en de volgende vlonderplank leggen. Bouw op deze manier verder totdat u een volledig terras heeft.

De afstand tussen de onderliggers moet zo’n 30 tot 40 cm zijn. Zorg er ook voor dat u nooit de kopse kanten van de composiet vlonderplanken tegen elkaar legt. Hiervoor kunt u een tussenruimte van ongeveer 10 mm hanteren. We raden u ook aan om een tussenruimte te hanteren tussen de vlonderplanken: 2 mm.

Veelgestelde vragen over composiet vlonderplanken

Hoeveel composiet vlonderplanken en onderbalken heb ik nodig?

Hoeveel vlonderplanken en onderbalken genoeg zijn om uw terras te realiseren, hangt af van een drietal factoren:

 • De afmetingen van uw gewenste vlonder
 • Het patroon waarin u de composiet vlonderplanken wilt leggen
 • Op welke plek u de planken doormidden zaagt. Houd rekening met ongeveer 5% tot 10% snijverlies.

Hoe bevestig ik composiet vlonderplanken?

Onze composiet vlonderplanken zijn heel makkelijk zelf te bevestigen met behulp van start- en tussenclips. U legt de planken zwevend.

Moet ik de composiet vlonderplanken met afschot leggen?

We raden u aan om de composiet vlonderplanken met een hellingshoek van 1% per meter te leggen. Op deze manier voorkomt u dat er water op het terras blijft liggen.

Composiet vlonderplanken kopen bij Eikenhouthandel.nl

U kunt de hoogste kwaliteit composiet vlonderplanken kopen in onze webshop. We hanteren bij verzending een levertijd van 3-4 weken. Als u uw order liever zelf wilt afhalen, dan kan dat natuurlijk ook. Ons magazijn is gevestigd aan de Arduinstraat 17a in Breda. Maak een afspraak, dan leggen we de vlonderplanken voor u klaar.

Heeft u nog vragen, neem dan telefonisch contact met ons op, stuur een WhatsAppbericht of verzend een e-mail.


 Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239
 

Vestiging en openingstijden magazijn

Particulier
Vrijdag 8:30 – 12:00 | 13:00 – 16:00
Afhalen op een andere werkdag op afspraak.
Zakelijk
Ma – Vr: 8:00 – 16:00 uur