Bij Houtdirect bieden we naast douglas zweeds rabat ook douglas Fins rabat. Fins rabat is een douglas plank met een fijn bezaagde zichtzijde, die zowel horizontaal als verticaal toepasbaar is. 

Door de speciale techniek zijn kieren tussen het hout verleden tijd en kan er dus geen regenwater tussen de planken komen. Dit verhoogt de duurzaamheid van het hout enorm. Daarnaast houdt een dergelijke constructie natuurlijk ieder zuchtje wind tegen. Ideaal voor als u in uw tuin uit de wind van het lentezonnetje wil genieten!Weergave:
 


Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Douglas Fins Rabat 18x125mm

Douglashout Fins Rabat 18x125mm. Wordt gebruikelijk toegepast als gevelbekleding of schuttingplanken. Beschikbaar in meerdere kleuren.

7,95

visibility
shopping_cart

Douglas Fins Rabat Zwart 18x125mm

Douglashout Fins Rabat Zwart 18x125mm. Wordt gebruikelijk toegepast als gevelbekleding of schuttingplanken. Beschikbaar in meerdere...

12,10

PLAATSING SCHUTTING DOUGLAS FINS RABAT

Een rabat, of gevelpaneel, is een plank die aan de onderkant een groef heeft en aan de bovenkant een geschulpte rand. Hierdoor schuif je de rabatdelen gemakkelijk in elkaar waarna ze gebruikt kunnen worden voor afdichting van wanden of gevels. Heeft u als project een nieuwe schutting van douglashout in gedachten? Dan moeten er eerst palen in de grond worden geslagen. U kunt ervoor kiezen om het douglas Fins rabat tussen de palen te plaatsen of er tegenaan, zodat de palen uit het zicht zijn. Begin met het bevestigen altijd onderaan, net boven de betonrand. De andere planken bevestigt u hier tegenaan. Zoals u begrijpt, is een waterpas voor deze klus onmisbaar. Voor een blinde bevestiging, schroeft u de schroeven - bij voorkeur van roestvrij staal - in het dunnere gedeelte, namelijk de groef van de plank. De volgende plank zal hier dan automatisch overheen vallen.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.