Douglas schoren

Toont alle 5 resultaten

Filter

Douglas schoren zijn verstevigingsonderdelen voor een Douglas overkapping. U kunt ze heel makkelijk met lange schroeven bevestigen aan de verticale en horizontale balk voor extra stevigheid. Op die manier behoudt u de houten uitstraling van uw constructie zo veel mogelijk en wordt het dak optimaal ondersteund.

De Douglas schoren in onze webshop zijn gemaakt van het beste Douglas hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Europa. Profiteer van onze voordelen:

  • Bezorging in Nederland en België
  • Binnen 1-15 werkdagen geleverd
  • Afhalen ook mogelijk
  • Bereikbaar op WhatsApp

Sfeervollere uitstraling

Douglas schoren dienen een belangrijke functie: ze vangen de krachten van het dak voor een deel op, waardoor de gehele overkapping nog veiliger is. Maar vaak zijn de horizontale Douglas balken zo sterk dat schoren niet nodig zijn. Enkel een rij met balken komt echter wel wat kaal over en daarom kiezen veel mensen er toch voor om Douglas schoren te bevestigen om een sfeervollere uitstraling te krijgen.

Verkrijgbare afwerkingen en maten

We hebben in ons assortiment schoren in diverse afmetingen en met een aantal afwerkingen:

Afmetingen Afwerkingen
Douglas schoren 100x100x700 mm Fijn bezaagd (standaard), Geschaafd
Douglas schoren 120x120x700 mm Fijn bezaagd (standaard), Geschaafd
Douglas schoren 150x150x700 mm Fijn bezaagd (standaard), Geschaafd
Douglas schoren 63x150x700 mm Fijn bezaagd (standaard), Geschaafd
Douglas schoren 75x175x700 mm Fijne bezaagde zichtzijde, Geschaafd

Douglas schoren montage in 3 stappen

Het bevestigen van Douglas schoren aan de verticale en horizontale Douglas balk is binnen een mum van tijd gedaan. Volg de onderstaande stappen!

Stap 1: benodigdheden bij elkaar zoeken

Het enige wat u nodig heeft voor een stevige bevestiging zijn lange schroeven, een handige slangenboor en eventueel een tweede persoon.

Stap 2: de Douglas schoren positioneren

Plaats de Douglas schoren in de hoek tussen de staanders en liggers. Houd ze vervolgens zelf in positie of vraag iemand om hulp om ze in de hoek te houden. Douglas schoren zijn vaak dunner dan balken, daarom is het verstandig om de hoekdelen te positioneren in het midden.

Stap 3: de houten verbindingen vastzetten

U kunt de Douglas schoren nu voorboren met de slangenboor en daarna vastzetten onder een hoek van 45 graden met 4 lange RVS schroeven (2 onder en 2 boven) voor een stevige bevestiging.

Douglas schoren kopen bij Eikenhouthandel.nl

Bij Eikenhouthandel.nl koopt u enkel hoogwaardige Douglas schoren met dezelfde warme uitstraling als onze andere Douglas producten, zoals:

Bestelt u bij ons uw Douglas hout, dan kunt u ervoor kiezen om de producten te laten bezorgen (1-15 werkdagen) of op afspraak af te halen in ons ons magazijn aan de Emmikhovensestraat 8 in Waalwijk. We zorgen ervoor dat uw bestelling klaarligt op de afgesproken afhaaldatum.

Heeft u een dringende vraag of wenst u nog advies van onze houtexperts? Bel ons gerust op het telefoonnummer 06 15635239, stuur een WhatsAppbericht of verzend een e-mail naar info@eikenhouthandel.nl. We helpen u graag!


Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239

Vestiging en openingstijden

Particulier
vrijdag 8:30 – 12:00 | 13:00 – 17:00
Zaterdag: 08:30 – 13:00 uur
Zakelijk
Ma – Vr: 8:30 – 17:00 uur
Zaterdag: 8:30 – 13:00 uur