Douglas vlonderplanken

Toont alle 2 resultaten

Filter

Bent u op zoek naar de beste Douglas vlonderplanken voor uw nieuwe veranda of terras. De Europese Douglas vlonderplanken van Eikenhouthandel.nl is het hout dat u nodig heeft voor uw project. Ons Douglas hout is sterk, duurzaam en breed toe te passen. Bekijk het assortiment en bestel de juiste hoeveelheid planken voor uw bouwproject. Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op.

  • Makkelijk te bereiken via WhatsApp
  • Duurzaam Douglas hout
  • Europese kwaliteit
  • Gemiddelde levensduur van 15 jaar
  • Gratis verzending vanaf €1.500,- in NL & BE

Douglas vlonderplanken: sfeervolle uitstraling

Een terras of veranda gemaakt van Douglas vlonderplanken is een sfeervolle toevoeging aan uw tuin. De planken hebben een karakteristieke uitstraling. U herkent het direct aan de roodbruine of geelachtige kleur en de fijne nerf. Het is een van de hardste naaldhoutsoorten in Europa en is makkelijk te bewerken. U kunt ze eenvoudig in de juiste maten zagen en mooi schaven.

Vlonderplanken Douglas leggen

Voordat u de vlonderplanken legt, moet u de gaten voorboren. Dit voorkomt mogelijke splijting van het hout, wat nadelige gevolgen heeft voor de levensduur en het uiterlijk. Als u de gaten heeft voorgeboord, is het tijd om de Douglas vloerplanken te leggen. Omdat hout werkt onder verschillende weersomstandigheden, raden we aan om de planken zo snel mogelijk na levering te leggen. Gebruik hiervoor RVS vlonderschroeven.

Vlonder van Douglas hout behandelen

Om het hout voor 10 tot 15 jaar in optimale staat te behouden, is het verstandig om de Douglas vlonderplanken te behandelen met beits, lak of verf. Behandeld Douglas heeft verschillende voordelen:

  • Verlenging van de levensduur
  • Het hout werkt veel minder
  • Bescherming tegen vocht, schimmel en rot
  • Vergrijzing tegengaan
  • Behoud van natuurlijke kleur en structuur

Na de behandeling kunt u er met z’n allen van genieten. Heeft u geen ervaring met een terras bouwen en behandelen? Laat u dan eerst goed informeren. Zo doet u het in één keer goed. Mocht u nog vragen hebben over ons product, aarzel dan geen moment en neem contact met ons op. We helpen u graag!

Veelgestelde vragen over Douglas vlonderplanken

Hoe duurzaam is Douglas hout?

Er zijn 5 duurzaamheidsklassen voor hout. Het duurzaamste hout valt in duurzaamheidsklasse 1, maar Douglas hout zit zelf in klasse 3. Dit betekent dat het buiten 10 tot 15 jaar meegaat. De Douglas vlonderplanken hebben hun duurzaamheid te danken aan het kernhout waaruit Douglas hout voor een groot deel bestaat.

Hoe bevestig ik Douglas vlonderplanken?

Het is verstandig om de vlonderplanken op onderliggers te leggen. U kunt dan met RVS vlonderschroeven de planken bevestigen aan de onderliggers.

Met hoeveel afschot moet ik de vlonderplanken leggen?

Vlonderplanken moet u altijd met afschot leggen en vastzetten. Dit voorkomt namelijk dat er water op het oppervlak blijft liggen. Houd hierbij ongeveer 1 cm per gelegde meter aan.

Meer Douglas voor uw vlonder

Douglas is een sterke houtsoort die u niet alleen voor vlonderplanken kunt gebruiken, maar voor de gehele constructie van uw veranda of terras. Bij Eikenhouthandel.nl verkopen we daarom ook Douglas balken en Douglas palen van dezelfde Europese kwaliteit. Hiermee zet u een houten constructie neer waar u lang van kunt genieten.

Bestel uw hout online bij Eikenhouthandel.nl

Bestel uw Douglas vlonderplanken direct via onze webshop. We bezorgen ze snel op de opgegeven locatie. Wilt u ze liever zelf afhalen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Ons magazijn is gevestigd aan de Emmikhovensestraat 8 in Waalwijk. Maak een afspraak, dan leggen we de planken voor u klaar. Als u nog vragen heeft over ons assortiment of over uw bestelling, neem dan telefonisch contact met ons op, stuur een WhatsAppbericht of verzend een e-mail.


Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239

Vestiging en openingstijden

Particulier
vrijdag 8:30 – 12:00 | 13:00 – 17:00
Zaterdag: 08:30 – 13:00 uur
Zakelijk
Ma – Vr: 8:30 – 17:00 uur
Zaterdag: 8:30 – 13:00 uur