Douglas balken

Toont alle 11 resultaten

Filter

Bent u op zoek naar een stevige basis voor uw vlonder of overkapping? De Douglas balken uit ons assortiment zijn heel duurzaam en afkomstig uit Europese bossen. Bij Eikenhouthandel.nl vindt u het allersterkte hout om het geraamte van uw project mee te maken. Douglas hout is makkelijk te bewerken, breed toepasbaar en ontzettend sterk. Bestel uw Douglas balken eenvoudig online en ga aan de slag.

  • Eenvoudig te bereiken via WhatsApp
  • Bezaagd hout met duurzaamheidsklasse 3
  • Hoogwaardige, Europese kwaliteit
  • Vanaf € 1.500,- gratis in NL & BE bezorgd

Warme houten uitstraling

Douglas hout wordt vaak boven eiken gekozen, omdat het van nature een sfeervolle en warme look heeft. Deze uitstraling is karakteristiek voor Douglas hout. U herkent dit type hout aan de gele of roodbruine kleur in combinatie met de fijne nerf. Als u het hout onbehandeld laat en de weersomstandigheden hun gang laat gaan, dan verkleurt het uiteindelijk naar een blauw grijze tint. Deze kleur is echter niet door iedereen geliefd. Bedenk daarom goed of u de originele kleur wilt behouden of het hout wilt laten vergrijzen.

Douglas balken: een stevige basis

Douglas is een zachthoutsoort, maar ondanks dat vrij hard. Douglas balken kunnen daarom gerust worden gebruikt als een solide fundering voor gevels, terrassen, vlonders en overkappingen. Ze zijn makkelijk op maat te zagen en te bewerken. Zo heeft u binnen een mum van tijd een prachtig geraamte staan met een warme uitstraling. We hebben Douglas balken in de volgende afmetingen:

Makkelijk te onderhouden

Over het algemeen denkt men dat tuinhout moeilijk te onderhouden is en veel onderhoud nodig heeft, maar dit is zeker niet waar. Ten eerste staan de Douglas balken met de meeste constructies beter beschut dan bijvoorbeeld Douglas vlonderplanken, waardoor het minder vaak onderhouden hoeft te worden. Als u het hout één keer met een kwalitatieve beits of olie behandelt, is het tot wel 10 jaar goed beschermd tegen de weersomstandigheden.

Voordelen behandeling Douglas balken

Het behandelen van uw Douglas tuinproject heeft meerdere voordelen:

  • Beschermd tegen vocht, houtrot en blauwschimmel
  • Gaat langer mee
  • Het hout werkt minder
  • De warme, roodbruine kleur blijft behouden
  • De structuur blijft hetzelfde
  • De Douglas balken behouden hun enorme draagkracht

Als u geen ervaring heeft met het behandelen of bouwen van een geraamte voor uw tuinproject, zorg er dan voor dat u eerst advies krijgt van een vakman, zodat u goed geïnformeerd aan de slag gaat of vraag hulp aan een ervaren klusser. Als u vragen heeft, neem dan vooral contact met ons via WhatsApp, telefoon of e-mail.

Veelgestelde vragen over Douglas balken

Wat is de duurzaamheidsklasse van Douglas hout?

Het duurzaamheidsspectrum loopt van 1 t/m 5. De houtsoorten met duurzaamheidsklasse 1, 2 of 3 zijn geschikt voor tuinprojecten. Houtsoorten die de duurzaamheidsklasse 4 of 5 hebben, kunnen eigenlijk alleen in het interieur worden toegepast. Douglas hout heeft duurzaamheidsklasse 3.

Hoe moet ik de Douglas balken bevestigen?

Om de Douglas balken stevig aan elkaar te bevestigen, gebruikt u RVS schroeven. Zo bouwt u een solide basis voor uw vlonder, overkapping of gevel en heeft u er makkelijk 10 tot 15 jaar plezier van.

Waarmee kan Douglas balken behandelen?

Iedere afwerking geeft weer een totaal verschillend eindresultaat. Bij Eikenhouthandel.nl heeft u keuze uit diverse behandelingen voor het hout, waaronder grijze of zwarte beits, impregneer en transparante beits. De eerste twee zijn dekkende afwerkingen en verbergen de warme uitstraling van de Douglas balken. Houdt u van de roodbruine kleur en wilt u die behouden, kies dan voor transparante beits.

Douglas hout online bestellen bij Eikenhouthandel.nl

Bij Eikenhouthandel.nl bestelt u uw Douglas balken en andere soorten Douglas hout eenvoudig online. U heeft de mogelijkheid om uw bestelling zelf af te halen of te laten verzenden. Als u voor de eerste optie kiest, dan moet u eerst een afspraak maken. We leggen de balken in dit geval alvast voor u klaar, zodat u ze direct mee kunt nemen. U vindt ons magazijn aan de Emmikhovensestraat 8 in Waalwijk. Mocht u nog vragen hebben over de Douglas balken, bel ons dan gerust of stuur een WhatsAppbericht. Ook zijn we bereikbaar via e-mail: info@eikenhouthandel.nl.


Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239

Vestiging en openingstijden

Particulier
vrijdag 8:30 – 12:00 | 13:00 – 17:00
Zaterdag: 08:30 – 13:00 uur
Zakelijk
Ma – Vr: 8:30 – 17:00 uur
Zaterdag: 8:30 – 13:00 uur