Douglas fins rabat

Toont alle 2 resultaten

Filter

Koop uw Douglas Fins rabat bij Eikenhouthandel.nl en werk uw stevige schutting, overkapping of tuinhuis mooi af. We verkopen enkel Douglas afwerkingshout van de hoogste kwaliteit in het zwart of de natuurlijke kleur. Bekijk het assortiment en profiteer van onze voordelen:

 • Snelle bezorging in Nederland en België
 • Uitsluitend duurzaam hout uit Europa
 • Voor particulieren én zakelijke klanten
 • Makkelijk en snel betalen via iDEAL
 • Vanaf € 1.500,- geen verzendkosten binnen Nederland
 • Eenvoudig te bereiken via WhatsApp

Kenmerken van Douglas Fins rabatdelen

De kenmerken van Douglas Fins rabat zijn echt uniek. Als u hout van de Douglasspar in uw handen heeft, voelt u meteen de hoogwaardige kwaliteit en de duurzaamheid. Deze houtsoort is heel populair en geschikt voor de bouw van zware houtconstructies. Onze Douglas Fins rabatdelen kenmerken zich onder andere door:

 • De warme look: Douglas hout heeft van nature een kenmerkende rode kleur. De gloed die dit hout afgeeft, wordt door veel mensen ervaren als ‘warm’ en ‘knus’. Deze kleur gaat zonder een goede behandeling met een transparante beits of olie wel verloren. Na een tijd verkleurt het hout namelijk en krijgt het een blauwgrijze tint.
 • De duurzaamheid: een Douglasspar bestaat voor een groot deel uit kernhout, wat uiteindelijk de Fins rabatdelen hun duurzaamheid geven. Ook zijn ze hierdoor goed bestand tegen vocht, vuil en schimmels.
 • De minimale werking: alle Douglas Fins rabatdelen zijn optimaal gedroogd. Hierdoor werken ze zo min mogelijk en komen er minder scheuren in het hout. Ook gaat het hout langer mee.
 • De structuur: Douglas Fins rabat kenmerkt zich, net als alle andere soorten Douglas producten, door zijn fijne nerf en noesten.

Soorten Douglas Fins rabat

U kunt in onze webshop kiezen uit 2 soorten Douglas Fins rabat: natuurlijke, onbehandelde rabatdelen of zwart gecoate rabatdelen. Beide producten hebben een fijnbezaagde zichtzijde (glad en mooi afgewerkt) en zijn optimaal gedroogd.

Als u zelf voor de behandeling van het hout wilt zorgen, dan kiest u voor de onbehandelde rabatdelen. Wilt u de afwerking van uw bouwproject snel afronden en niet nog een beschermlaag aan hoeven brengen, kies in dat geval voor de zwart gecoate rabatdelen.

Onbehandeld

Onbehandeld Douglas Fins rabat is een veelgekozen optie. Mensen houden van de natuurlijke kleur en creëren hiermee een knusse en warme blikvanger in de tuin.

De onbehandelde Fins rabatdelen uit het assortiment hebben een levensduur van 10 tot 15 jaar. Ze kunnen goed tegen de externe invloeden en ontwikkelen na een tijdje hun kenmerkende blauwgrijze tint. U kunt altijd nog kiezen om de rabatdelen een beschermlaag te geven.

Zwart gecoat

Bent u op zoek naar Douglas Fins rabat dat geen behandeling meer nodig heeft en heel snel als afwerking van uw bouwproject kan worden gebruikt? Bestel dan in onze webshop onze zwarte Fins rabatdelen. Beide zijden hebben een behandeling gekregen met lasur beits RAL9005. Deze zwarte coating helpt uw constructie te beschermen tegen de weersinvloeden en geeft hem een moderne en stijlvolle look.

Luxe planken voor een strakke afwerking

Dankzij alle sterke kenmerken van Douglas hout kunt u ons Douglas Fins rabat goed gebruiken als strakke afwerkingsplanken voor uw gevel of muur. De volgende bouwconstructies kunt u bijvoorbeeld afwerken met deze planken:

Tips om de Douglas Fins rabatdelen goed te bevestigen

Het goed monteren van Douglas Fins rabat kan soms nog best lastig zijn. We geven u hieronder dan ook graag een paar tips voor de juiste uitvoering van de bevestiging aan de constructie. Volg de tips voor een mooi en goed afgewerkte schutting, overkapping, schuur of tuinhuis.

 • Monteer de latten minstens 20 cm van de binnenmuur om een ventilatieruimte te creëren. Dit komt de levensduur van het gehele bouwwerk ten goede.
 • Maak enkel gebruik van roestvrijstalen schroeven bij de montage van de rabatdelen.
 • Boor de schroeven niet te ver het hout in. De kop kan namelijk voor beschadigingen aan het hout zorgen, waardoor er ernstige vochtproblemen kunnen ontstaan.
 • Installeer de afwerkingsplanken minimaal 30 cm boven de grond. Water komt op deze manier zo min mogelijk in aanraking met het hout.

Douglas rabatdelen bestellen bij Eikenhouthandel.nl

U kunt uw Douglas Fins rabatdelen veilig en snel bestellen in onze webshop. We bieden onze producten aan voor particulieren en zakelijke klanten. U kunt zelf kiezen of u uw bestelling laat bezorgen of zelf komt afhalen in ons magazijn aan de Emmikhovensestraat 8 in Waalwijk.

Heeft u een vraag of wilt u advies ontvangen? U bereikt ons via 06-156 35 239, WhatsApp of info@eikenhouthandel.nl.


Gebruik onze WhatsApp service! 06-156 35 239

Vestiging en openingstijden

Particulier
vrijdag 8:30 – 12:00 | 13:00 – 17:00
Zaterdag: 08:30 – 13:00 uur
Zakelijk
Ma – Vr: 8:30 – 17:00 uur
Zaterdag: 8:30 – 13:00 uur